C program – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C program – C / C++ – Fórum – Programujte.comC program – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tomas.P0
Newbie
9. 4. 2012   #1
-
0
-

Zdravím

// analog - digital prevod 
// vstup .0 - pripojen trimr 
// zapojena propojka Jad
// Modul IO pripojen do portu A
//  Pull-Ups Off
//  GNDs Off
//  LEDs .0 - .7 on
//  BNC Off

// Postup:
// -------
// 1. nastavit registry (staly prevod, 8 bit, unsigned)
// 2. pozorovat v debuggeru
// 3. ovladat LED podle namerene hodnoty 
// 4. prevest na rizene zahajovani prevodu a pozorovani CCF

#include <hidef.h> /* for EnableInterrupts macro */
#include "derivative.h" /* include peripheral declarations */

//--------------------------------------------------------------------------------------
//----- main ---------------------------------------------------------------------------
//--------------------------------------------------------------------------------------
void main(void) {
  EnableInterrupts; // enable interrupts 
  // nastaveni ATD
  ATD1PE=0b00000001;    //trimr je pripojen k pinu .0
  //ATD1PE_ATDPE0=1;    //trimr je pripojen k pinu .0
  ATD1C=0b10100000;   //on, 8 bit unsigned
  //ATD1C_RES8=1;
  //ATD1C_PRS=0;
  //ATD1C_ATDPU=1;
  ATD1SC=0b00100000;  //staly prevod, ch0 pro prvni cast zadani
  //ATD1SC_ATDCO=1;
  //ATD1SC_ATDCH=0;

  //......            nastav port na vystup (pripojeny LED )

  //------------------------------------------------------------------------------------
  //----- hlavni smycka ----------------------------------------------------------------
  //------------------------------------------------------------------------------------
  for(;;) {
    
    // !!! Prvni krok - staly prevod !!!
    PTAD=ATD1RH; //vycti vysledek a zobraz na portu A
/*
    // !!! Druhy krok - jednorazovy prevod !!!
    ATD1SC=...... spust jednorazovy prevod na ch0 
    // cekej na dokonceni prevodu
    while (ATD1SC_CCF==0) {
    }
    .....=ATD1RH(ATD1R) vycti vysledek a pripadne uprav
    .......... zobraz na portu A (leds)
*/
    __RESET_WATCHDOG(); // feeds the dog
  } /* loop forever */
  /* please make sure that you never leave main */
}

Můj postup:

// !!! Druhy krok - jednorazovy prevod !!!
    ATD1SC=0b00100000; spust jednorazovy prevod na ch0 
    // cekej na dokonceni prevodu
    while (ATD1SC_CCF==0) {
    }
    PTAD=ATD1RH(ATD1R) vycti vysledek a pripadne uprav
    .......... zobraz na portu A (leds)

Jedná se o http://www.freescale.com/files/microcontrollers/doc/data_sheet/MC9S08GB60.pdf

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.249.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
9. 4. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Tomas.P
Nedovolím si tvrdit, že bych Vám nějak profesionálně dokázal poradit, protože u měl byl vrcholným programem u těchto potvor, rosvícení 7-segmentovky. Ovšem i pro další, kdo by Vám chtěli pomoci - moc jsem nepochopil, co vlastně potřebujeme , nebo je za problém.

Napište, co přesně potřebujete !

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
Tomas.P
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
10. 4. 2012   #3
-
0
-

Nevím, jak spustit jednorázový převod na ch0 a vyčíst výsledek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.195.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 4. 2012   #4
-
0
-

ATDCO — ATD Continuous Conversion
When this bit is set, the ATD will convert samples continuously and update the result registers at the
end of each conversion. When this bit is cleared, only one conversion is completed between writes to the ATD1SC register.
1 = Continuous conversion mode.
0 = Single conversion mode.

CCF — Conversion Complete Flag
The CCF is a read-only bit which is set each time a conversion is complete. The CCF bit is cleared whenever the ATD1SC register is written. It is also cleared whenever the result registers, ATD1RH or ATD1RL, are read.
1 = Current conversion is complete.
0 = Current conversion is not complete.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Program — založil Jan Burant

Program — založil Jakub

Program — založil bohetik

Program z C — založil gaspo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý