Maximalna velkost jednorozmerneho pola v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Maximalna velkost jednorozmerneho pola v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comMaximalna velkost jednorozmerneho pola v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
14. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobry den,

  chcel som sa opytat, ci je velkost jednorozmerneho pola v jazyku C nejak obmedzena. Pretoze potrebujem jednorozmerne pole typu long, ktore bude mat maximalne 1 000 000 prvkov. Ale ked v programe napisem "long pole[1000000]" a dam spustit program, tak mi to hned pri starte vyhodi chybu. Ale ked pouzijem "long pole[500000]", tak vsetko funguje ako ma.

popripade, neviete ako tento problem vyriesit, aby som mohol mat " long pole[1000000]"?

Za odpovede vopred dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.119.126.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 4. 2012   #2
-
0
-

staticke pole je pomerne omezene na par MB

na vetsi to bude chtit pouzit dynamicke pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
14. 4. 2012   #3
-
0
-

Jen bych ještě dodal, že maximální velikost dyn. pole je omezená pouze velikostí paměti.. takže pokud budeš mít např. 1M long prvků tak máš alokovaných cca 7.62MB

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
15. 4. 2012   #4
-
0
-

Vdaka, uz som to vyriesil, definoval som to ako "static long pole[1000000]"

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.119.126.–
ingiraxo+15
Grafoman
15. 4. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 Warchangel
z jakýho důvodu to máš static? Doufám, že víš o tom, že to teď je globální proměnná a nelze ji dealokovat do ukončení programu

Měl bys to spíš udělat dyn. jak jsme tu psali a potom předávat pouze ukazatel na pole

int main()
{

long* pole = (long*) calloc(1000000, sizeof(long));
...
free(pole);

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Velkost pola — založil amd64

Velkost pola — založil Martin

Veľkosť súboru... — založil Péťa

Rovnaka velkost — založil Rudo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý