Okno jen problikne – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Okno jen problikne – C / C++ – Fórum – Programujte.comOkno jen problikne – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Gerdal154
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
15. 4. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, napsal jsem první program v Dev-C++, zkompiluju ho, na ploše se mi vytvoří exe soubor, já ho spustím a ono to jenom problikne... nevíte co s tím? hledal jsem a našel getch(); nebo system("PAUSE");

...ALE MOJE otázka zní, nejde to nastavit v programu Dev-C++ aby se program nechal zpuštěný dokud to sám nezavřu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 4. 2012   #2
-
0
-

#1 Gerdal154
to asi nepůjde... pokud chceš, aby ti program zůstal otevřený, tak budeš muset použít dříve zmíněné system("pause") nebo getch(); nebo (v C++) cin.get(); ... A nebo by si musel program spouštět z příkazové řádky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
yaqwsx+9
Posthunter
16. 4. 2012   #3
-
0
-

#1 Gerdal154
Skutečně to nejde. Z lgiky věci - co udělá program, až do jde na svůj konec? Přece se ukončí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.48.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
16. 4. 2012   #4
-
0
-

ale mám takové tušení, že Code::Blocks ti ten program na konci pozastaví...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
16. 4. 2012   #5
-
0
-

Treba ve VS je mozne nastavit, jak se zbuildovany program spusti (coz je vhodny treba pro ladeni dllek, atp), takze by tam mohlo jit nastavit treba spousteni pres cmd.exe. Treba je neco i v dev-C++....nadruhou stranu bych mozna doporucil i pro zacatecnika spis VS nez mrtvy dev-C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.120.–
Doomista+1
Stálý člen
16. 4. 2012   #6
-
0
-

chudák začátečník s VS... takovýho bordelu co to nadělá... tak nepřehledná hromada menu...
jinak způsobů je víc než dost.. zavřít tělo programu do cyklu, dát na konec cyklus s nějakou terminační podmínkou, cin.get();, getch(); system("pause");

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
16. 4. 2012   #7
-
0
-

#6 Doomista
Viz tazatelova posledni veta:

====

hledal jsem a našel getch(); nebo system("PAUSE");

...ALE MOJE otázka zní, nejde to nastavit v programu Dev-C++ aby se program nechal zpuštěný dokud to sám nezavřu?

====

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.120.–
Doomista+1
Stálý člen
16. 4. 2012   #8
-
0
-

#7 Tom
v devku to asi fakt nejde, akorát VS prej to umí řešit klávesovou zkratkou ctrl+F5, ale jen pro to jedno spuštění

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
vitamin+8
Grafoman
16. 4. 2012   #9
-
0
-

#7 Tom
mozes pouzit :

while(getch() != 'q');

vypne sa po zadani znaku q.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Gerdal154
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 4. 2012   #10
-
0
-

Teď mám adlší problém... napsal jsem kod jak byl v knize a ono se to nechce zkompilovat... u std::cout << "Dobry den.\n"; se mi tam zobrazí červený proužek (chyba) a nezkompiluje se to... co je na tom kodu špatně?

cout is no a member of std'

#include <isostream>
int main()
{
    std::cout << "Dobry den.\n";
    std::cout << "Zde je cislo 5: " << 5 << "\n";
    std::cout << "Manipulacni objekt std::endl ";
    std::cout << "zpusobi zalomeni radku na obrazovce.";
    std::cout << std:: endl;
    std::cout << "Tady je soucet 8 a 5:\t\t";
    std::cout << 8+5 << std::endl;
    std::cout << "A tady mame zlomek:\t\t";
    std::cout << (float) 5/8 << std::endl;
    std::cout << "Zde je velmi velke cislo:\t";
    std::cout << (double) 7000 * 7000 << std::endl;
    std::cout << "Nezapomente zmenit Jesse Liberty ";
    std::cout << "na vase vlastni jmeno...\n";
    std::cout << "Jesse Liberty je programator C++!\n";
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
vitamin+8
Grafoman
17. 4. 2012   #11
-
0
-

#include <iostream>   a nie       #include <isostream>

Mne kompilator vypise toto:

w.cpp:5:21: fatal error: isostream: Adresár alebo súbor neexistuje

Treba si znenie chyby aj precitat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Doomista+1
Stálý člen
17. 4. 2012   #12
-
0
-

a tohle je teda ukázkový případ, proč využít using namespace sdt;

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
tečka0
Návštěvník
30. 4. 2012   #13
-
0
-

#1 Gerdal154
a máš tam metodu main?

public static void main (String [] args)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 135 hostů

Podobná vlákna

Aktivni jen jedno okno — založil bear.king

Data z mysql jen jednou — založil mustafa

PHP jen první $_GET ? — založil Duhacek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý