Body – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Body – CSS – Fórum – Programujte.comBody – CSS – Fórum – Programujte.com

 

body
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 4. 2012   #1
-
0
-

ahojte

vysvetli mi prosim niekto ako funguje body element ? 

mam takyto kod  

<style type="text/css">
	body{
		border: thin black double;
		background-color:lime;
		}
	#divko{
		background-color:aqua;
		width:30px;
		height:40px;
	}
	
</style>
</head>

<body>
	<div id="divko">
	</div>
</body>

http://prntscr.com/86stx

Nerozumiem, ako funguje element body. Najskor som myslel, ze sa sprava ako blok, comu zodpoveda vykreslenie toho borderu, ale zaroven sa pri backgrounde vyfarbilo cele okno prehliadaca. Ako to teda je ?

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.138.–
Doomista+1
Stálý člen
17. 4. 2012   #2
-
0
-

body je celé okno prohlížeče. není to běžný element jako div, kterému bys mohl upravit rozměry oproti okolí, protože body je de-facto ono okolí. dost by mě zajímalo, co používáš za prohlížeč, protože IE8 udělalo přesně to, co jsi do kódu napsal - vybarvilo celou obrazovku zeleně, na okrajích je černá čára o do toho aquou malý obdelníček., GoogleChrome začal rámeček tak 5-10px od okraje (čili klasická pozice zalamování veškerých objektů, kterým se nenastaví manuálně něco jinýho), ale to co se stalo tobě je fakt nějaká divná chyba, rámeček by měl mít tu spodní čáru úplně dole

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
body
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 4. 2012   #3
-
0
-

Konkretne ten screen je screen z Chromu. Ale vo Firefoxe a IE sa to zobrazuje rovnako. Stale ale nechapem, preco sa neoramuje cely obsah, kedze body malo byt cele okno ... 

Inak vdaka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.138.–
Doomista+1
Stálý člen
17. 4. 2012   #4
-
0
-

wow... doporučuji zkusit jiný počítač, aby sis to ověřil, ale mě to dělá, co by mělo:

Chrome: doomwads.wz.cz/Screenshot_1.png

screen IE bohužel svým netem už neprocedím :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
body
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 4. 2012   #5
-
0
-

Tak tomu vazne nerozumiem ...

Keby mi to vyhadzovalo to co tebe, tak by mi to davalo celkom zmysel, ale tomu mojmu vysledku nechapem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.138.–
Doomista+1
Stálý člen
17. 4. 2012   #6
-
0
-

předpokládám, že kód máš přesně v tomto znění:

<html>
<head>
<style type="text/css">
body{
  border: thin black double;
  background-color:lime;
  }
#divko{
  background-color:aqua;
  width:30px;
  height:40px;
}

</style>
</head>

<body>
<div id="divko">
</div>
</body>
</html>

opravdu netuším... :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
body
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 4. 2012   #7
-
0
-

+

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

kvoli ktoremu to nebezi. Bez neho to ide rovnako ako tebe ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.138.–
Doomista+1
Stálý člen
17. 4. 2012   #8
-
0
-

Problem solved.
S tím tvým doctypem mi to taky nefungovalo. dokonce ani s html 4 standart transitional. nicméně doctype pro html 4 transitional v quirk módu funguje jak pro IE, tak pro Chrome. ale před jeho použitím varuji - prý v IE to vypadá pak trochu jinak než v ostatních prohlížečích
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Sedlové body matice — založil michal čížek

Libcurl http post body — založil Michal

C# primka mezi dvema body — založil Kryspin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý