Ahoj,
mám celkem slušnou znalost C#, proto bych se chtěl zeptat, zda neznáte nějákou knihu pro studium C++ s předchozí znalosti založené na jazyku C#.
Předem díky za odpověď.
Ahoj,
mám celkem slušnou znalost C#, proto bych se chtěl zeptat, zda neznáte nějákou knihu pro studium C++ s předchozí znalosti založené na jazyku C#.
Předem díky za odpověď.
mám dojem, že nic takovýho neni, C# je taková kopie Javy od MS a pokud chceš na C++, tak se potřebuješ naučit to samí, jako někdo, kdo v C# nedělá... sice máš tu výhodu, že pravděpodobně znáš dobře OOP, na kterým je C# postavenej a některou logiku, takže už to nebude tak náročný
ale pokud znáš dobře C#, tak určitě ulítneš na Qt a většinu znalostí můžeš využít tam, ale tak či tak se musíš naučit práci s ukazateli, referencí, prácí s pamětí a aspoň základ std knihoven
osobně si ale myslim, že časem se stejne vrátíš k C#, sám jsem v tom nějakej rok dělal a je to prostě úžasnej jazyk
Ano jistě, vím, že je C# užasnej jazyk a narozdíl od C++ i lehčí, ale chtěl bych v budoucnu najít uplatnění v tomto oboru a co jsem se tak díval hodně nabýdek na zaměstnání je pro C++. Nejšpí jsem to napsal moc uzavřeně, ale hledám knihu kde se nebudu muset učit opět úplné základy programování.
Knihy mají tu výhodu, že takové kapitoly lze obvykle přeskočit ;)
Dobře, dobře a můžete opravdu doporučit nějákou skvělou knihu, pro člověka s mými zkušenostmi?
já žádnou takovou knihu neznám, ale zkus normální knihu o c++, třeba Mistrovství v C++ (mě teď napadlo jako první), to je snad 900 stránková bible a co budeš znát, tak proskoč, sice nějakou první stovku stránek pravděpodobně přeskočíš, ale určitě se tam nejde něco, co by si měl znát a co v C# není nebo není potřeba díky frameworku
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku