C# 3Dgrafika – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# 3Dgrafika – .NET – Fórum – Programujte.comC# 3Dgrafika – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Marvin
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
19. 4. 2012   #1
-
0
-

Jak začít s 3D grafikou v C#.Pokud možno i nějaký tutorial.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.13.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
19. 4. 2012   #2
-
0
-

V C# je v dnešní době nejrozumnější asi XNA. Dříve se používalo Managed DirectX C#, ale pro to již dnes není podpora. Potom samozřejmě existují ještě překladače pro OpenGL apod., ovšem pro začátek je docela vhodné právě XNA.

Zde na webu sice je jakýsi náznak seriálu o XNA - http://programujte.com/clanky/28-xna/, ovšem mám dojem, že není dokončení a ve vašem případě tam hlavně není nic o 3D. Pokud Vám nesejde na tom, jestli text bude v AJ, tak stačí použít google a seriálů najdete, že nebudete vědět, který vybrat   !

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
Marvin
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
19. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 naromax
děkuji za tip.V XNA již programuji 2D.

Snad najdu nějaký srozumitelný tutorial.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.13.–
RePRO0
Super člen
19. 4. 2012   #4
-
0
-

WPF a spojení s XAML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
19. 4. 2012   #5
-
0
-

Ve WPF jdou udělat nějaké 3D "kravinky", ovšem představte si udělat v tom 3D hru, to asi ne, že ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
RePRO0
Super člen
19. 4. 2012   #6
-
0
-

Technologie XNA je orientována víceméně na herní vývoj.

Technologie WPF je orientována na klasické desktopové aplikace s pěknou grafikou. (Je to jakási nástavba winforms). Ale buďme opatrní, jádro WPF funguje tak trošku jinak. Dá se vykreslovat 2D i 3D.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
amertak0
Návštěvník
19. 4. 2012   #7
-
0
-

Ono je taky dobré mít povědomí o tom, jak to 3D pracuje. Já osobně s tím taky zkušenosti moc nemám, ale vím, že se mi zdál předchod z 2D do 3D v XNA extrémě složitý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.230.–
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
19. 4. 2012   #8
-
0
-

...protože je u 3D třeba matika, kterou hodně lidí moc nemusí

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
amertak0
Návštěvník
19. 4. 2012   #9
-
0
-

Zajímal jsem se o to před pár lety, kdy jsem o nějakých maticích, zobrazeních atd neměl ani páru. Tedka o nich vím, ale i tak bych se do toho nepouštěl :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.230.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý