Python a lepení kódu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python a lepení kódu – Python – Fórum – Programujte.comPython a lepení kódu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
kocourOggy0
Newbie
19. 4. 2012   #1
-
0
-

Při nedávném pročítání fóra jsem narazil na pojem lepení kódu. Raději zde uvedu citaci z diskuze: 

Myslím, že je důležité učit se programovat a ne pouze lepit kód. Některé programovací jazyky k tomu svádějí více, některé méně. Vesměs všechny interpretované jazyky (PHP, Python...) ti dovolí lepit hodně. V Céčku tolik lepit nejde a proto se zdá být trochu obtížnějším.

Bude to znít asi trochu hloupě, ale já nějak nevím, co si pod lepením kódu mam představit.  Znamená to, že bych neměl používat funkce jako seznam.reverse() a místo toho použít svoje řešení jako je třeba toto:

>>> seznam = [2, 5, 3]
>>> seznam_obracene = []
>>> for x in range(len(seznam)):
	x += 1
	x = x * (-1)
	polozka = seznam[x]
	seznam_obracene.append(polozka)

	
>>> seznam_obracene
[3, 5, 2]

Mohli byste mi prosím blíže přiblížit problematiku lepení kódu (vlastně vysvětlit, co to lepení kódu je) a popřípadě i poradit, jak se takovému lepícímu programování vyhnout?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.186.–
Věčný začátečník nejen v Pythonu.
Řešení
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
19. 4. 2012   #2
-
+3
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 kocourOggy
To jsem prohlásil asi já, že? :)

Bude to znít asi trochu hloupě, ale já nějak nevím, co si pod lepením kódu mam představit.  Znamená to, že bych neměl používat funkce jako seznam.reverse() a místo toho použít svoje řešení jako je třeba toto:

Vůbec ne. Používat všech funkcí a možností jazyka je jenom správně. 

Lepením kódu jsem myslel spíše způsob programování, kdy na internetu najdu nějaký kód, který dělá přibližně to, co potřebuji, přilepím ho do svého programu, kosmeticky si ho doupravím a mám hotovo. A už se netrápím tím, co vlastně kód dělá, nakolik je efektivní apod.

Ono i u těch vestavěných funkcích (jako např. zmíněný reverse) je dobré vědět, co dělají a jak rychlé to asi může být. Není na škodu, když si je člověk umí napsat sám, ale v naprosté většině případů to není vhodné - zvláště u interpretovaných jazyků. Vestavěné funkce jsou vesměs psány nějakým nízkoúrovňovým jazykem (u Pythonu třeba v C) a běhají rychleji, než kdyby byly napsány v samotném jazyce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Python v html kodu — založil easy

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý