Ahoj, chtěl bych se zeptat, který z těchto jazyků má do budoucna větší šanci o uplatnění v praxi? C++ nebo C#? Je C++ stále na vrcholu ve vývoji SW?
Fórum › C / C++
C++ nebo C#?
to hodne zalezi na tom, co chces delat... jazyky maji obvykle neco jako pole pusobnosti.. C bylo vytvoreno kvuli programovani systemu jako neco lehciho nez assembler, C++ k tomu pridava veci jako objektove programovani. C# je pak zase nejake vylepseni neceho jako C++ a javy.. (teda nezkousel sem, ani C# a ani Javu sem v zivote nepotreboval) nevim na co presne to je zamerene, ale nebude to na nic prilis low level (java uz vubec ne).
Budes muset procist nejake vlastnosti jazyku, na co se hodi a na co ne a pak se teprve rozhodnout...
Ja sem kazdopadne zamestnanej jako C++ programator (a u nas se vede jeste Java ale podobne veci co mame jak v jave tak v c++ jsou vykonostne a co se tyce zabrane pameti prakticky nesrovnatelny)
#5 Franceq
No, ono sa to tak robí :) ... Každý multiplatformný framework má kód vytvorený pre XY platforiem, ktorý robí to isté, a už len kompilátor si zlinkuje a dá dokopy zdrojáky danej platformy, na ktorej kompiluješ :)...
#1 Johnny
nejdříve se nauč Javu. Pak C# a nakonec c++
jde tam hlavně o to, že c++ dělá rychlejší programy než C#. a dále se c++ nejčastěji používá.
ale jak jsem psal výše. Java se na začátek hodí nejvíc (pokud už nemáš začátek za sebou)
jinak raději zvol C++
#8 tečka
Java? Java? A ještě jednou se zeptám - Java? Java je jazyk, který se v podstatě nepodobá žádnému jinému. Její filisofie je často úplně jiná než u zbývajích jazyků. Do začátku se mi nejeí jako vhodná - neříkám, že je vyloženě špatná, ale než s ní člověk začne, tak už potřebuje mít v hlavě určitou programátorskou zručnost, aby se "Javou nenechal zkazit"
Všechno lepší je většinou v C++, protože v tom jde napsat snad cokoli, ale jde tu spíš o to, co by tě bavilo, né co je na vrcholu...
Java do začátku je stejná, jak bodnutí nožem... spíš doporučim C#, je to střední "zlatá" cesta, nejenom, že syntaxně je dost podobná (hlavně v OOP) Javě, ale bere si i určitý prvky z C++ a dokonce Qt kopíruje něco z C#
Sice nevim jak si na tom se znalostma, ale pokud né moc dobře, tak doporučim C# a pokud si budeš myslet, že tomu rozumíš a budeš plně ovládat OOP, tak buď zůstan u C# nebo jdi na C++Qt
V každým případě pro oba jazyky najdeš uplatnění (dokonce i pro Javu) ;)
PS: nemůžeš bejt dobrej programátor v něčem, co tě nebaví, i když dneska je doba taková, že hodně lidí zná od každýho jazyku něco
#9 yaqwsx
Java je podle mě velmi kvalitní jazyk pro výuku. je plně objektová, učí dobrým programátorským návykům a nemusíš psát takové blbosti jako cin.get ();
navíc je hodně žádaná a krom toho se člověk může připravit na tak velkou porci jako je C++.
nevím proč Javu nedoporučuješ do začátku, ale jistě máš vlastní důvod tak ti to nebudu zazlívat
#11 tečka
Z jednoduchého důvodu - Java učí lepit kód. Dále jsou její datové typy nekompatibilní se zažitými zvyklostmi (naražím např. na neexistenci unsigned typů). Je toho více, ale toto jsou pro mě nepřekonatelné překážky.
Co jsem slyšel tak na začátek je asi nejvhodnější C#. Narozdíl od C++ je mnohem lehčí, no a jestli se teda rozhodneš pro C++ tak ten je nejlepší zkombinovat s QT frameworkem. QT framework ma fajnovou dokumentaci(http://doc.qt.nokia.com/…t/index.html), nepotrebujes psat kvanta kodu a je multiplatformni, narozdil od win knihovny která je myslím i náročnější na velikost kodu. Na druhou stranu c++ je celkem težké na naučení, obsahuje spravu pamětí(ukazatele,..) což si myslím, že může být pro začátečníka nejen problém na pochopení ale taky to i odrazuje, když se učíte několikastou stránku z knihy a pořád bez žádného grafického výstupu.
Takže za mě doporučuji C#, jestli se ti do toho nechce tak C++ a QT. Taky si myslím že to stejně chce umět základy i php(weby), Java(android aplikace)..
#13 fnenks
Nesúhlasím. Opíšeš sa tak či tak dosť, ale je pravda, že výrazne menej, než vo WinAPI. Skôr by som povedal, že nech sa vrhne na konzolové aplikácie a ako fungujú / funguje STD knižnica, OOP ...a až potom nejaký ten framework. Načo používať framework, keď nevie, čo je to virtuálna trieda, že? :D...
Já jsem sice zastánce .Netu a jazyku C#, ovšem myslím si, že rozumější je učit se nejdíve C/C++. Z tohoto jazyka potom nebude přechod na C#, nebo ji zmíněnou Javu, tak drastický, jako by to bylo třeba obráceně.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Software developer C++ nebo C# nebo Java (Android) se znalostí AJ — založil Kateřina Mrkáčková
Vytvoření záznamu (array nebo hash nebo?) — založil VencaT
POROVNÁNÍ POLE NEBO POLOHY, nebo jinak — založil ASTONEK
C++ nebo C# — založil Ondra
Moderátoři diskuze