Další řádek v Javě – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Další řádek v Javě – Java – Fórum – Programujte.comDalší řádek v Javě – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
tečka0
Návštěvník
23. 4. 2012   #1
-
0
-

ahoj 

prosím o radu. jak v Javě přikážu programu, aby odpověď psal na další řádek.
v c# to šlo jednoduše zadat rozdílem write nebo writeline, ale v Javě je to jinak. četl jsem že to je něco jako: /n
to je mi jasné, ale mám to naspat do uvozovek nebo za konec. :o-(   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Řešení
sakal910
Stálý člen
23. 4. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

System.out.println("nejaky text");

vypise text a odradkuje :)

případně kdekoli v textu napsat \n tam kde to chces odradkovat :)

např: 

System.out.println("Nejaky text\nTady zacina novy radek");
Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
sakal910
Stálý člen
23. 4. 2012   #3
-
0
-

ještě bych možná doplnil, že raději používej místo \n tak %n :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
tečka0
Návštěvník
23. 4. 2012   #4
-
0
-

díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Grungy0
Super člen
24. 4. 2012   #5
-
0
-

Na tvojom mieste by som radšej použil:

public static String newline = System.getProperty("line.separator");

aby to bolo multiplatformné keď už robíte v tej Jave.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.170.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
tečka0
Návštěvník
24. 4. 2012   #6
-
0
-

#3 sakal91
jo a eště bych se rád zeptal.

konkrétně si chci vytvořit něco jako kecala, akorát v konzolové verzi. je standardní, že zbylý text zůstane za tím aktuálním. pokud nepochopíte, tak by to mělo vypadat takto:

uživatel: ahoj jak se máš?
počítač: dobře, je mi fajn.
uživatel: vážně?

a otázka zní, jestli po napsání druhé věty ta druhá zůstane. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
sakal910
Stálý člen
24. 4. 2012   #7
-
0
-

#6 tečka
v konzoli to zůstane :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
tečka0
Návštěvník
24. 4. 2012   #8
-
0
-

#7 sakal91
dobrá a ještě poslední otázka

jak zařídím aby se to neodřádkovalo.

 díky moc :)))))))))))))))))))))))) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 4. 2012   #9
-
+1
-
Zajímavé

#8 tečka
nevypíšeš to System.out.println, ale jenom System.out.print

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1e75:8ff:fe...–
All you need is vision and time.
tečka0
Návštěvník
24. 4. 2012   #10
-
0
-

#9 crazy
ok díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Přikazový řádek — založil easy

QT příkazový řádek — založil Fic

Slova na radek — založil Petr

Nový řádek — založil JMM

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý