Součet v DataGridViewu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Součet v DataGridViewu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSoučet v DataGridViewu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jiří
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
23. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak sečíst hodnoty celého sloupce v DataGridViewu.

Mám tam několik sloupců a potřeboval bych sečíst hodnoty všech řádků z celého jednoho sloupce. Jak mám toto provést?

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.170.–
Reklama
Reklama
pistolnik0
Newbie
23. 4. 2012   #2
-
0
-

Osobně jsem to nezkoušel, ale na tomto fóru http://www.vbforums.com/showthread.php?t=439382 jsem našel tenhle kód: 

Dim sum As Double = 0

For i = 0 To dgv.RowCount - 1
	sum += dgv.Rows(i).Cells("ColumnName").Value()
Next

lbl.text = sum

EDIT: Vyzkoušeno, funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1e02:9120:9441:6...–
Jiří
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
24. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 pistolnik
Děkuji za odpověď, tohle by mohlo fungovat, ale hází mi to chybu u tohohle kódu:

Text: Index was out of range.Must be non-negative and less than the size of the collection.

Jméno sloupce v datagridviewu se mi zdá být v pořádku. Jaké jiné jméno bych tam měl dát?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.170.–
Jiří
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
24. 4. 2012   #4
-
0
-

#3 Jiří
Omlouvám se, už jsem to zpravil. Měl jsem chybu v předchozím kódu.

Děkuji za odpověď, vlákno můžete uzavřít.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.170.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Ciferný součet — založil Martin

Součet hodnot — založil baryman

Ciferný součet — založil NOFEAR7

Soucet rady — založil AvsFan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý