Pohyb procedury Ellipse – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pohyb procedury Ellipse – Delphi – Fórum – Programujte.comPohyb procedury Ellipse – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Dane0
Newbie
25. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

vykreslila jsem kruhový tvar v proceduře Ellipse. Teď bych měla tento tvar rozpohybovat. Mohl by mi někdo prosím napovědět, co mám zapsat do závorek za Ellipse() při volání procedury, aby se kruhový tvar pohyboval směrem doprava.

implementation
uses ZelvaUnit;

{ TForm1 }

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var z: TZelva;

 procedure Ellipse;
 var x,y,i: Integer;
 begin
  x:=280;
  y:=280;
  for i:=15 downto 0 do
  begin
  Image1.Canvas.Pen.Color:=clBlue;
  Image1.Canvas.Ellipse(x-i,y-i,x+i,y+i);
 end;

 var l: Integer;  //volání procedury
  begin
    z:=TZelva.Create; z.Smaz;
     for l:=1 to 80 do
      begin
        Ellipse();
        Cekej(10);
     end;

 end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.21.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
26. 4. 2012   #2
-
0
-

   

procedure Ellipse(x,y: Integer);
var i: Integer;
begin
...

for l:=1 to 80 do
begin
    Ellipse(280+l, 280);
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Dane0
Newbie
26. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 zlz
takhle jsem to už zkoušela, ale nehýbe se to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.21.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 4. 2012   #4
-
0
-

#1 Dane
Vždyť tam ale nikde nemáš žádnou změnu souřadnic, těch 16 elips je vždy na pozici 280,280.

Bude to chtít ještě měnit pozici...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
27. 4. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.124.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
27. 4. 2012   #6
-
0
-

To Dane - > Ten tvoj program vyzera byt napisany dost spatne. Preco ten pohyb riesis prave takto ? Ake je presne zadanie ? Skus to niekde upnut na net a trosku to rozpisat ze co chces. Skusime to spravit

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.67.–
Dane0
Newbie
3. 5. 2012   #7
-
0
-

#6 Jimi
no s programováním teprve začínám a je to pro mě jako činština. Mým úkolem je vytvořit program, v němž se bude vykreslovat lineární ADT fronta. To znamená nejprve musím vložit pozadí a nakreslit pohybující se obrázek (v mém případě to je Ellipsa). V dalším tlačítku musím vytvořit proceduru Append pro vkládání těch Ellips do fronty a v posledním tlačítku je třeba procedura Serve pro postupné uvolňování Ellips z fronty.    

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.21.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Procedury — založil Akk

Procedury a funkce — založil Tomas

Vytvoreni procedury — založil Remder

Funkce a procedury — založil kozomelec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý