Testy pomoci radiogroup1 – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Testy pomoci radiogroup1 – Delphi – Fórum – Programujte.comTesty pomoci radiogroup1 – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, máme na základy programování v Delphi a mam semestrální praci na Klasický test, na 10 otazek.

Mám podminky na vyhodnocení otázky typu :

if otz=0 then if radiogroup1.itemindex=3 then ShowMessage('Správně') else ShowMessage('Špatně');
if otz=1 then if radiogroup1.itemindex=2 then ShowMessage('Správně') else ShowMessage('Špatně');

a prikaz : 

begin
    otz:=1+ otz;
    radiogroup1.ItemIndex:=-1;
    if otz=1
    then begin
    label2.Caption:='2:';
    radiogroup1.Items[0]:='kompresor';
    radiogroup1.Items[1]:='profesor';
    radiogroup1.Items[2]:='procesor';
    radiogroup1.Items[3]:='motor';
end;

Mám to nekolikrát zkopírované ale když spustim tak mne to vynechá otázky a hodi mne to naposledni,a nevim kde je chyba,Děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Reklama
Reklama
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
27. 4. 2012   #2
-
0
-

Takto je to tazko skontrolovat ked nevidim cely zdrojak. To 'otz' je asi globalna premenna.Mas niekde to 'otz' nastavene na nejaku pociatocnu hodnotu ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.124.–
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
27. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 Jimi

Doufám že to je tedka citelne po pripade pak jsem jestli bude nutno hodim zazipovaný cely projekt,ptz to opravdu nutne musim nejak dat dokupy. Děkuji za ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
27. 4. 2012   #4
-
0
-

No s toho co som pochopil ak som to teda pochopil tak pocitas tie otazky v premennej 'otazka'. Tuto premennu nastavis vzdy na nejaku hodnotu podla toho ktory test v poradi momentalne ma zobrazit. Teda Tam mi to nie je celkom jasne. Nemalo by to byt nahodou take ze tu premennu otazka by si mal na zaciatok nastavit na '0'. Trebarz v procedure TForm1.FormCreate . Potom vzdy pri stlaceni tlacitka prebehnut vsetky tie podmienky teda 

if(otazka = 0) then bla bla bla

potom

if(otazka = 1) then bla bla bla

Potom do tej procedury Button1Click by som dal uplne posledny riadok dopisat 'otazka := otazka + 1';

Tym som chcel povedat asi to ze ked uz opravy ten test a vypise tu message tak nech uz na buduce po stlaceni toho dalsieho tlacitka vypisuje novy test. Napis ci som to dobre pochopil

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.108.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
27. 4. 2012   #5
-
0
-

Nezabudni z toho Button2Click vymazat vsetky tie 'otazka:=1' . Dalej si este skontroluj tie podmienky if( otazka = 1). Vsade v kazdej podmienke mas to iste. Malo by to byt od 0 po 3

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.108.–
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
28. 4. 2012   #6
-
0
-

#5 Jimi
Dobrý den,tak jsem to zkousel udelat tak jste popisoval,ale hází mne to opet nejakou chybu  :-(

http://www.uloz.to/…straalka-rar  když tak tady celý soubor,protože ja už nevim vcem je chyba? téměr zoufalý jsem z toho ....kdyby jste byl tak ochotný kouknul na to,napsal mne vcem je chyba,opravdu bych byl vdečný

A ano pochopil jste to dobre,a pak tam jeste musim zakombinovat nejakou promnenou na vyhodnoceni testu.

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
28. 4. 2012   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.84.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
28. 4. 2012   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.119.–
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
28. 4. 2012   #9
-
0
-

#8 Jimi
Opravdu dekuji moc:-)...moc si važím pomoci :-) super...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
28. 4. 2012   #10
-
0
-

#9 Machy
Mohu se zeptat jak dlouho Vám to trvalo? dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
29. 4. 2012   #11
-
0
-


#7 Jimi

Tak se omlouvám,jsem uplný trotl na toto,ale když se snazim pridat otazku píše mne toto:

[Error] Unit1.pas(106): Statement expected but 'PROCEDURE' found

Nevim kde je chyba,,zkopiroval jsem promnenil promenny,,,a stejne tento error

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
29. 4. 2012   #12
-
0
-

Dobry den,

v podstate len par minut. Neskor som ten program este zapol a bolo tam dost chyb tak som to poopravoval. Hadam to bude OK. Vela zdaru

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.85.–
Machy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
29. 4. 2012   #13
-
0
-

#12 Jimi
Super,už to frčí :-D dekuji moc,ja to delal 1 celej den:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Jednoduché testy na WEB — založil Lukáš Černosta

PHP Unit Testy - školenie — založil michalsk

Mazani pomoci $get — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý