XNA ukladani nastaveni – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XNA ukladani nastaveni – .NET – Fórum – Programujte.comXNA ukladani nastaveni – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Belze
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
27. 4. 2012   #1
-
0
-

Zdravim potreboval bych poradit jak jednoduse ukladat hodnoty do souboru (nejspis XML). Hledal jsem par dni na internetu a v XNA prirucce ale zadny z kodu se mi nepodarilo zprovoznit.

Co potrebuji. Ulozit jeden int a jeden bool do souboru a pri spusteni programu je nacist.

Z toho co jsem nasel jsem se dozvedel ze musim nejdrive data usporadat do [Serializable] a potom je ulozit ale nikdy se mi to nepodarilo. 

Mohl by mi prosim nekdo z vas poradit jak navrhnout ten XML soubor a jak nacist data ? Nejlepe nejaky jednoduchy hotovy kod na kterem je dobre videt kdy se jaka metoda vola a s jakymi parametry predem dekuji za vase rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.234.–
pistolnik0
Newbie
27. 4. 2012   #2
-
0
-

Možná nějak takto:

using System.Xml.Linq;
using System.IO;
using System.Diagnostics;

Uložení hodnot:

int a = 10;
bool b = true;

XElement el1 = new XElement("PrvniPromenna",
	new XElement("hodnota", a));
XElement el2 = new XElement("DruhaPromenna",
	new XElement("hodnota", b));
            
var doc = new XElement("Nastaveni", el1, el2);

doc.Save(System.IO.Path.GetDirectoryName(Process.GetCurrentProcess().MainModule.FileName) + "\nastaveni.xml");

Načtení hodnot:

if (File.Exists(System.IO.Path.GetDirectoryName(Process.GetCurrentProcess().MainModule.FileName) + "\nastaveni.xml"))
{
	var doc2 = XDocument.Load(System.IO.Path.GetDirectoryName(Process.GetCurrentProcess().MainModule.FileName) + "\nastaveni.xml");
	int prvni = Convert.ToInt32(doc2.Element("Nastaveni").Element("PrvniPromenna").Element("hodnota").Value);
	bool druha = Convert.ToBoolean(doc2.Element("Nastaveni").Element("DruhaPromenna").Element("hodnota").Value);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1e02:9120:419e:4...–
Belze
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
27. 4. 2012   #3
-
0
-

Diky pouzil jsem to predchozi reseni vyuzivajici settings :) a funguje to tak jak potrebuji, kdybych vedel ze existuje takove  snadne reseni tak bych tu neotravoval

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Ukladani nastaveni programu — založil Milan H.

XNA — založil petr143

XNA — založil Honza

Kniha o XNA — založil davous267

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý