(Visual C++ 2008) Konverze stringu z Textboxu do char pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

(Visual C++ 2008) Konverze stringu z Textboxu do char pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com(Visual C++ 2008) Konverze stringu z Textboxu do char pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Longin
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
28. 4. 2012   #1
-
0
-

Zdravím

dělám takový program ve visual c++ studiu 2008 a už hodinu se vztekám nad tímto problémem

Mám char pole[20] a v GUI designeru TextBox. No a samozřejmě řeším jak C++ String z TextBoxu převést na to moje pole znaků. Proč nemůžu pracovat s objektovým stringem se prosím neptejte, protože výuka u nás (nechápu proč) je klasické C a GUI si klikáme v designeru.

Přes různý c_str() toCharArray() apod C++ funkce jsem se k ničemu nedokopal, jelikož moje znalosti OOP C++ jsou nulové.

Naposledy jsem se doogugloval k tomuhle a nepomohlo :(

strcpy(pole,System::Runtime::InteropServices::Marshal::StringToHGlobalAnsi(this->TB_jmeno->Text));

Jestli mi někdo pomůže, tak budu moc rád

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.106.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 4. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
28. 4. 2012   #3
-
0
-

to mi chceš říct, že musíte v c++/cli používat klasickej string s std místo String^ z .netu ? ono TextBox vrací právě String^ a na char* by teotericky mělo stačit něco jako (netestoval jsem to):

System::Runtime::InteropServices;

char* arr = (char*)(void*)Marshal::StringToHGlobalAnsi(TextBox->Text);

// neco s polem...

Marshal::FreeHGlobal(arr);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Podobná vlákna

Konverze string na char* — založil Petr

Visual C++ 2008 — založil Marek066

Pomoc s Visual C++ 2008 — založil Ton

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý