Problem s komatibilitou – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Problem s komatibilitou – CSS – Fórum – Programujte.comProblem s komatibilitou – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
fnenks+1
Stálý člen
29. 4. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, udelal jsem svuj prvni web ale mam problem s kompatibilitou na ruzne prohlizece. Konkretne teda tri problemy.

Prvni problem je s fontem "Helvetica". V Chromu se vykresluje spravne, vypada podobne jako Arial, avsak v jinych prohlizecich vypada jak patkove pismo.

Druhy problem je vaznejsi. V Chromu to opet funguje spravne, ale v jinych prohlizecich ne. Jde prikaz ktery se pouziva v tagu <table> a to: bordercolor=".." Opera a Mozzila tento prikaz uplne ignoruje a ram udela proste cerny.

Treti problem je uplne nejhorsi. Chci nastavit odkazu padding: 5px. V Opere a Mozzile to vykresli o jeden pixel navic, takze to musim nastavit na 4px. Kdyz to ale udelam, tak pro zmenu v Chromu zase jeden pixel chybi a pak to fakt nevypada dobre. 

Nevim co s tim, tady ukazka, jak tyto problemy rozhodi stranku..
Chrome: http://img-upload.ic.cz/images/3qck6os3n5vnbf6u90wl.png
Mozzila, Opera: http://img-upload.ic.cz/images/79bu6g52mfnjg9dxjgc.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
Řešení
davous2670
Newbie
1. 5. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Nazdar,

k prvnímu problému:

Zkus si na Google Fonts najít nějaký font, který je Helvetice podobný a pomocí quick use si ho vlož na web.

Ohledně problému číslo dva - tohle je problém prohlížečů, ale můžeš zkusit toto (nevím o co jde, nepročítal jsem).

Třetí problém bych zkusil vyřešit pomoí Js a CSS (rozpoznal bych o jaký browser se jedná a dle toho dosadil css).

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Problem :) — založil FufurR

Problém !!! :-( — založil Jarda

Problem s for() — založil

Problém s $this — založil Marty

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032014 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý