Rozmery tabulky v DB – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozmery tabulky v DB – MySQL – Fórum – Programujte.comRozmery tabulky v DB – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nyo0
Duch
29. 4. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň, 

Tento problém som už hľadal na nete a všade som našiel len ako vytvoriť tabuľku v DB ale ja potrebujem dať do DB rozmery tabuľky ktoré potom budú uplatnené po výbere určitej hodnoty. Proste potrebujem urobiť tabuľku ktorá bude mať v browseri rozmer napr. 50x50px a inokedy 100x100px.. ale tieto hodnoty by mali byť uložené v DB... 

Je také niečo možné? .. a ak áno ako by bolo možné to urobiť? .. v tomto nie som taký odborník ako vy preto vás žiadam o pomoc 

vďaka 

nyo

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.164.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
30. 4. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Pokud jsem tě správně pochopil, proč neudělat dva sloupce, do jednoho budeš ukládat šířku tabulky a do druhého výšku tabulky? Anebo pokud ta tabulka vždy bude čtvercová, tak stačí jen jeden sloupec... Hodnotu pak vytáhneš z DB třeba v PHP a vygeneruješ tabulku jakou chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.65.–
nyo0
Duch
30. 4. 2012   #3
-
0
-

Áno dobre si pochopil aj ma to tak napadlo len neviem presne ako by mal vyzerať taký php kód ktorý si tie údaje zoberie a udá potom rozmery danej tabulky.. a tie budú obdlžnikové

ospravedlňujem sa za začiatočnícke otázky ale php som sa začal učiť len nedávno 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.157.–
Řešení
CZechBoY+4
Věrný člen
1. 5. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

kdybys napsal ty názvy sloupců tak ti sem někdo hodí hned konkrétní PHP kod, takhle to je jen kdyby..

dotaz do datbáze se posílá přes $result=mysq_query($sql);

řádek získáš přes $row=mysql_fetch_assoc($result);

dané hodnoty vyechuješ přes echo $row['width'];

to je vše co potřebuješ

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
nyo0
Duch
1. 5. 2012   #5
-
0
-

Tabulku ešte nemám vytvorenú ešte to študujem :) .. a ďakujem moc stačilo ma takto postrčiť zvyšok si už nájdem prajem pekný deň :)

nyo

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.157.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý