Java / class – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java / class – Java – Fórum – Programujte.comJava / class – Java – Fórum – Programujte.com

 

Lahvicka0
Duch
30. 4. 2012   #1
-
0
-

Zdravím ..

Potřebuju pomoci celkově s javou .. Jsem zhruba začátečník . Jelikož nechci být nějaký expert nebo tak chci to využít na malé věci .. Chci jenom upravovat " jar " soubor, jenom je tady takový zásek .. Soubor je normální soubor " jar " soubory v něj ( když to otevřu v raru ) jsou složky + soubory jménem " JMENO.class " a já nevím jak ten soubor " class "  udělat .. Používám program  DJ Java Decompiler dá se vše otevřít, ale pořád nevím jak mám udělat ten soubor " class " když to chci uložit dá se to jenom " java,jad,rtf,txt,js " ale ten co potřebuji tu není .. mohl by někdo poradit jak na to ?

Předem díky za vaše rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.163.–
Jelec0
Newbie
30. 4. 2012   #2
-
0
-

Takže asi ti doporučím NetBeans a pokud jsem tě správně pochopil, tak ty potřebuješ vytvořit soubor .jar se soubory .class uvnitř.

Takže do souboru .java napíšeš zdrojový kód, pokud tvůj program obsahuje kompilátor, tak program můžeš sestavit do spustitelného .jar souboru.

Asi ti poradím si přeci jen stáhnout NetBeans a vytvořit si projekt v Javě (vlevo nahoře), poté si můžeš ptát samotný program. Nové .java soubory vytvoříš také tlačitkem vlevo nahoře, kde si vybereš svůj projekt. Až budeš mít zdrojový kód správně napsaný, tak se ujisti, že máš svůj projekt nastaven jako hlavní (je označen tučně), pokud ne, klikni pravým tlačítkem na "Set as main project". Na vrchním panelu máš zhruba uprostřed "kladívko", tím sestavíš hlavní projekt, vedle je "Clean and build", tím smažeš soubory a sestavíš projekt znovu.

Výsledný .jar soubor najdeš \umisteni_projektu\dist\projekt.jar

A na rozbalení souboru .jar nepotřebuješ žádný extra kompilátor, stačí si změnit příponu na .zip a rozbalit třeba WinRarem s tím, že uvnitř najdeš soubory .class

Omlouvám se za případné chyby a místy nesrozumitelnost 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.44.–
Lahvicka
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
30. 4. 2012   #3
-
0
-

#2 Jelec
Program " NetBeans " jsem si teda stáhl .. Od 9:00 hodin ráno stým bojuju až do teď a pořád mi to nějak nejde   Nešlo by se nějak spojit přes nějaký komunikační program například : skype, ICQ, TeamSpeak apod .. ?? Když tam dal bych finanční odměnu jestli bude třeba ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.163.–
Jelec0
Newbie
30. 4. 2012   #4
-
+5
-
Informačně přínosné

Sakra tady ti poradíme zadarmo a nikdo po tobě nechce peníze :)

ICQ: 590719475

Nejsem žádný expert, ale myslím si, že s tímto ti poradím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.44.–
Lahvicka
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
30. 4. 2012   #5
-
0
-

#4 Jelec
Nabídl jsem se sám . Jinak díky za snahu nevim jestli jsem ti poděkoval ..

------------------------------------

Takže problém nevyřešen    Našel by se někdo kdo by mi to mohl nějak vysvětlit nebo-li pomoci prosím ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.163.–
sakal910
Stálý člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.242.85.–
Nicolas0
Návštěvník
14. 5. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Nicolas

Quis ut Deus?
Lahvicka
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 5. 2012   #8
-
0
-

#7 Nicolas
Děkuji nicolas .. Hodí se to .. Pořád v tom něco kutím a učím se :) ( Furt mi v hlavě kroutí " Dokážeš to jenom trpělivost " ) ale potřeboval bych nějakého člověka který tomu rozumí víc a na pár věci bych se zeptal ,ale zde se asi nikdo nenajde :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.163.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 5. 2012   #9
-
+1
-
Zajímavé

Když vezmu mého oblíbeného autora - Herouta, tak nyní zcela chápu, proč začal knížku o Javě asi takto: založte soubor Prvni.java a do něj vložte 

public class Prvni {
	public static void main(String[] args) {
		System.out.println("Ahoj");
	}
}

uložte a následně proveďte překlad: 

javac Prvni.java

a tím vznikne Prvni.class (tj. takto vznikají class soubory) a pokud vám něco nejde, tak nepokračujte dál.

Tak takhle začal knížku a teď chápu, co tím chtěl říct. A jen tak mimochodem je tu dost lidí ochotných odpovědět :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
tečka0
Návštěvník
1. 6. 2012   #10
-
-1
-
Mimo téma

#1 Lahvicka
Ahoj

nesmíš zadávat javac, ale java (pokud máš javu pro běh aplikací) a pokud ti to vypíše, že to nenašlo hlavní třídu (nějak takhle: not found main class) tak to znamená, že nenalezl hlavní třídu, v netbeansu (stejně jako ve všech IDE) to řeší tak, že do souboru můžeš naklikat hlavní třídu a do ní metodu main. hlavně soubor nesmí mít příponu java, ale class.

toč vše, zlom vaz    

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Ondrap
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 6. 2012   #11
-
+2
-
Zajímavé

#9 liborb
A mít Herouta na přednášky na ZČU je ještě o trošičku lepší :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Ondrap
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 6. 2012   #12
-
+1
-
Zajímavé

#10 tečka
co to pleteš? Javac se přece dává na .java soubory a java se dává na už zkompilované v opcodu - .class ;) Java SPUSTÍ, Javac KOMPILUJE

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 6. 2012   #13
-
0
-

No jo ... mít Herouta na přednášky ... kde jsem mohl dneska být ;)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
TheOndrap+2
Super člen
4. 6. 2012   #14
-
0
-

#13 liborb
Mohl si být šéfredaktor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý