Prosim o jednu funkciu vyladavania v subore – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosim o jednu funkciu vyladavania v subore – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsim o jednu funkciu vyladavania v subore – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
2. 5. 2012   #1
-
0
-

Caute ludia, chcel by som sa opytat ci by bol niekto ochotny spravit mi v moznosti "case 'E':" jednu funkciu pre vyhladanie zadaneho slova a moznosti upravy celeho riadku v ktorom sa slovo bude nachadzat.. uz sa s touto funciou stvem niekolko hodin a neviem si rady .. som zaciatocnik cize to bude asi preto :) a by mi niekto pomohol bol by som vdacny :) ak niekto nechape rad vysvetlim znova  :D Vopred dakujem :) Program je robeny v Dev-c++ a je to program .C :)

#include <stdio.h>

int main(void)
{
FILE *a;
int tm,em,mm,scm,gu,sno,c,n=0;
char sname[20],any[1],sm[20],hm[20], index,hladacik;

printf("***************************\n---------\nZadajte:\n---------\n Z:Zapis\n V:Vypis\n E:Edit\n Q:Quit\n D:Zmazanie databazy\n*************************** \n");
printf("Zadajte vasu volbu: ");
scanf("%s", &index);
switch(index)
     {
        case 'Z': 
             do
 {  
 a=fopen("notebook.txt","a"); 
 system("cls");
 printf("******************************\n*Vitajte v zapise do databazy*\n******************************\n\n\n");                    
 printf("Zadajte cislo notebooku : ");
 scanf("%s",sno);
 printf("Zadajte znacku notebooku : ");
 scanf("%s",sname);
 printf("Zadajte frekvenciu procesora(MHz) : ");
 scanf("%d",&tm);
 printf("Zadajte RAM pamät : ");
 scanf("%d",&em);
 printf("Zadajte velkkost HDD (GB) : ");
 scanf("%d",&mm);
 printf("Zadajte uhlopriecku notebooku : ");
 scanf("%d",&scm);
 printf("Zadajte OS notebooku : ");
 scanf("%s",&sm);
 printf("Zadajte graficku kartu notebooku : ");
 scanf("%s",&hm);
 printf("Zadali ste: ");
 fprintf(a,"%d",&sno);
 fprintf(a,"%s %d %d %d %d %s %s\n",sname,tm,em,mm,scm,sm,hm); 
 
 printf("Chcete pokracovat?(Y/N)");
 scanf("%s",any); 
 }
 while(strcmp(any,"y")==0);
 fclose(a);
 break;

        case 'V':	
                    a=fopen("notebook.txt","r");
                    system("cls");
                    printf("****************************\n*Vitajte vo vypise databazy*\n****************************\n\n");
                   while(feof(a)==0)
                    {
                    fscanf(a, "%d ", &sno);
                    fscanf(a, "%s ", sname);
                    fscanf(a, "%d ", &tm);
                    fscanf(a, "%d ", &em);
                    fscanf(a, "%d ", &mm);
                    fscanf(a, "%d ", &scm);
                    fscanf(a, "%s ", sm);
                    fscanf(a, "%s ", hm);
                    printf("%d %s %d %d %d %d %s %s\n", sno,sname,tm,em,mm,scm,sm,hm);
                    }
                    fclose(a);
                    system("PAUSE"); 
                    break;

        case 'D': 
                       if( remove( "notebook.txt" ) != 0 )
                       perror( "Error pri mazani databazy!" );
                       else
                       printf( "Databaza bola zmazana!\n" );
                       system("PAUSE");
                       break;
        case 'Q': system("cls");
                  printf("**********************\n*Ukoncili ste program*\n**********************\n");
                  system("PAUSE");
                  exit(0);
                  return 0;
                  break;
                  
        case 'E': 
                    a=fopen ("notebook.txt","r");
                    system("cls");
                    printf("*****************************\n*Vitajte v editacii databazy*\n*****************************\n\n");
                    printf("Zadajte klucove slovo: ");
                    scanf("%s", &hladacik);
                    if (a==NULL) perror ("Error pri otvarani suboru");
                    else
                    do 
                    {
                        c==fgets(hladacik,10, a);
                    if (c!=NULL) n++;
                    }
                    while(c!=EOF);
                    fclose(a);
                    
                    system("PAUSE"); 
                    break;
                       
        default : printf("Zle zadane\n");
                  system("PAUSE");
                  return 0;
     }
 




}

  




Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
3. 5. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Na vyhladanie spravneho riadku pouzi kod z  case 'V'. Najprv nacitaj riadok a potom pomocou funkcie strcmp porovnaj ci sa napr meno nb zhoduje s hladanym nb. Prepisat riadok v subore bude problem, zrejme bude dobre oznacit si stari riadok ako neplatny (napr na zaciatku bude # alebo iny znak) a novy riadok das na koniec suboru. Vsetky riadky zacinajuce na # budes ignorovat(pri hladani/zobrazovani). Mozes to urobit aj tak ze celu db si ullozis do ram a po zmenach to zapises vsetko do suboru. Alebo cez pomocny subor...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
3. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 vitamin
dik to vyhladavanie skusim :) a s tou # to myslis tak ze v .txt subore bude napr #2 .... a to bude znacit ze stary riadok bol zmazany a nakonci pridebudne riadok opät so zaciatkom #2? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
vitamin+8
Grafoman
3. 5. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

Nie, ide o to ze nemozes len tak zmazat riadok zo suboru alebo prepisat ho dlhsim riadkom. Ten znak # ma znacit ze riadok sa ma ignorovat. Novy zaznam bude bez #.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
3. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 vitamin
aha chapem :) jednoduche a ucinne dik :) ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.153.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý