Nacitani ze souboru - stopped working – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nacitani ze souboru - stopped working – C / C++ – Fórum – Programujte.comNacitani ze souboru - stopped working – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TreePool
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, hodil jsem si tuhle část programu do testovacího mainu - pořád padá, když jej spustím a nemůžu přijit na to, co dělam blbě. Kdo najde chybu, dostane platinového bludišťáka:

 

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int parsing_text(FILE *myFile){

int max = 10;
int i = 0;
char c;
char *text = NULL;
if((text = malloc(max*sizeof(char)))== NULL){printf("Not enoguht memory"); return 2;}

while((c = fgetc(myFile))!= EOF){
    if(i == max){max = max*2; if(realloc(text, max*sizeof(char)) == NULL){return 2;}}
        if(c == '\n'){

          text[i] = '\0';
          printf("%s \n",text);
          i = 0;
         }

 text[i] = c;
 printf("%c\n",text[i]);
 i++;
}

free(text);
return 0;
}







int main()
{

    FILE *myFile;

    if((myFile = fopen("text.txt","r"))== NULL){printf("Could not open"); return 2;}

    int ok = 0;
    ok = parsing_text(myFile);


    printf("Hello world!\n");

    fclose(myFile);
    if(ok==0){return 0;}else{return 2;}
}

vstup v text.txt:  

work please 45
ploxy plos 88

vystup:

po vypsani 4 a 5 by to mělo vyhodit celej řetězec ale misto toho to vyhodí divné znaky, napadlo mě, jestli nezapisuju za hranici pole ale to bych neměl - když mám alokováno pro 10 znaků, uložím jen 9., inkrementuju i++ a potom hned reallocuju na dvojnásobek.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.137.–
Reklama
Reklama
Fenry0
Newbie
3. 5. 2012   #2
-
0
-

V C nejsem moc zkušený, ale chba je podle mě v tomto řádku:

if(i == max){max = max*2; if(realloc(text, max*sizeof(char)) == NULL){return 2;}}

do proměnné "text" není uložena nová adresa po realloc. Argumenty se funkci předávají hodnotou, tady se předává hodnota proměnné "text" ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2002:4e66:9e2d:1:20a:e4ff...–
vitamin+8
Grafoman
3. 5. 2012   #3
-
0
-

realloc moze(ale nemusi, zalezi od OS a akym sposobom je obsadena ram) presunut blok dat na ine miesto, cize sa zmeni pointer. Tak ako vravi Fenry, musis si ten novy pointer zapisat do text.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
TreePool
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2012   #4
-
0
-

Jo, už to funguje, já si s tím lámal hlavu ve 2 programech ale že by mě napadlo kontrolovat chovani reallocu to ne. Diky moc!

Správně to má být:

 

if(i == max){
max = max*2; 
 if((text = realloc(text, max*sizeof(char))) == NULL)
 {free(text);return 2;}}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.137.–
Fenry0
Newbie
3. 5. 2012   #5
-
0
-

To také není úplně čisté, pokud by za nějakých obskurních okolností došlo k tomu, že by volání realloc() neskončilo úspěšně a byla by vrácena návratová hodnota NULL, tak původní hodnota ukazatele "text" by byla ztracena, přestože tato paměť by byla stále alokována ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2002:4e66:9e2d:1:20a:e4ff...–
TreePool
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2012   #6
-
0
-

 Tzn. pointer char *temporary a v případě selhání uvolnit i ten? Teď snad úplně správně.

if(i == max){
  max = max*2;
  temporary = text;
  if((text = realloc(text, max*sizeof(char))) == NULL)
  {free(text); free(temporary);return 2;}}
  temporary = NULL;
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.137.–
vitamin+8
Grafoman
3. 5. 2012   #7
-
0
-

Ak po chybe ukoncujes program tak je podla mna zbitocne manualne odstranovat allokovanu pamet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 252 hostů

Podobná vlákna

Nacitani souboru — založil tester

Nacitani souboru v C — založil latis

C++ nacitaní z CSV souboru — založil thifferx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý