Zdravím chci se zeptat co by mohl být problémem. Naprogramoval jsem si hru piškvorky, na jednom počítači vytvořím server na druhém klienta který by se měl připojit k serveru, ale ještě se mi to nepodařilo. ... oba počítače se vzájemně vidí (ověřeno příkazem ping) ..... Když jsem zkoušel spustit na jednom počítači server a klienta zároveň tak vše fungovalo a data se přeposílala ...... Server a klienta jsem naprogramoval pomocí tříd Socket a ServerSocket .. port mám na obou nastavený stejný a adresu serveru taky zadávám napevno. Zkoušel jsem to na několika počítačích ale na žádném se mi nepovedlo spojit klienta se serverem. Měl by někdo nápad co by mohlo být příčinou? Nebo znáte nějakej ověřenej způsob jak vytvořit server a klienta a přeposílat si tak data?
Fórum › Java
Server - Klient nemohou se spojit
Prověřil bych nastavení firewallu, pokud jde připojení přes nějaký "chytřejší" router, tak prověřit i ten, zda neblokuje dané porty. Jako další bych vyzkoušel, zda třeba na druhém počítači není tento port již využíván. Prostoru pro chyb v komunikaci je až mnoho
Pokud to bude opravdu portem, tak zkus port 80, to by nemělo snad žádnýmu firewallu apod. vadit, případně se zkus připojit na server přes telnet, jestli to půjde vůbec
#4 ingiraxo
Port 80 a 8080 je v některých firewallech často blokován. Možná bych se spíše podíval na to, co napsal KIIV, zda server naslouchá jakožto "localhost" a nebo pod konkrétní IP adresou. Pokud se nepletu, tak zrovna TcpListener v tomhle dělá rozdíly (už je to nějaký ten pátek, co jsem si s tím hrál)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Server a Klient — založil infomf
Aplikace klient - server — založil zvire
Server - Klient logika — založil Kubas129
Klient-Server aplik. — založil Wladimir
Java klient + C server — založil Dejv