Slovo v proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Slovo v proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comSlovo v proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Nadšenec
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, "dokočil" jsem druhou lekci programování a pro opakování si zkouším psát jednoduché programy. Mám ale problém s proměnnou, nevím jak zapsat kód, aby jí mohlo být slovo. Můžete mi prosím púoradit jak to udělat? Jsem začátečník tak se prosím nezlobte, že obtěžuji s tak jednoduchou věcí. Děkuji F.K.

Můj zdrojový kód:

#include <iostream>

using std::cout;
using std::cin;
using std::endl;
using std::string;

      string fw;

int main()
{
          int model, fw, verze, rok;
         
    cout << "Tento program Vam shrne informace o Vasem PSP.\nProsim, vyplnte nize uvedene otazky\n";
    cout << "\nV jakem roce jste PSP zakoupil(a)?: ";
    cin >> rok;
    cout << "Mate v PSP OFW nebo CFW?: ";
    cin >> fw;
    cout << "Jeho aktualni verze?: ";
    cin >> verze;
    cout << "Jaky je model Vaseho PSP?: ";
    cin >> model;
    cout << "Dekuji, ze jste mi venovali chvilku Vaseho casu, shrnuti si muzete precist nize.\n";
    cout << "\nModel\t\t" << model << endl;
    cout << "Verze FW\t" << fw << endl;
    cout << "Typ FW\t\t" << verze << endl;
    cout << "Rok zakoupeni\t" << rok << endl;
    cout << "\nPSP " << model << " zakoupene v roce " << rok << " ma aktualni verzi " << verze << " " << fw << ".\n";
         cin.get();
         cin.get();
    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2012   #2
-
0
-

nejvetsi chyba je, ze globalne je jako string ale pak si ho prekryjes lokalni verzi typu int !!!!!

taky nemusi byt definovany globalne

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nadšenec
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #3
-
0
-

Přidal jsem hlavičku #include <string> a problém přetrvává. Program má jenom vypsat na obrazovku informace zadane uzivatelem.

Takto, ale místo číslic mají někde být slova. Když ale zadám místo číslice písmeno, program se ukončí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2012   #4
-
0
-

kdyz sem to zkousel tak sem dosel k tomu, ze string si includuje uz neco z iostreamu tudiz to funguje... akorat tam je ten vetsi kopanec: int model, fw, verze, rok;

Edit: ze by proto byl string fw globalne - aby to slo zkompilovat, kdyz zacne hlasit chyby jako:

test.cpp: In function ‘int main()’:
test.cpp:13:15: error: conflicting declaration ‘int fw’
test.cpp:12:16: error: ‘fw’ has a previous declaration as ‘std::string fw’

:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nadšenec
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
Perfektní, odstranil jsem fw ze řádku int a funguje to jak má. Děkuji mockrát za radu.

S pozdravem F.K.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
Diepek3
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 5. 2012   #6
-
0
-

Je dáno kladné celé číslo N. Vypište prvních N prvočísel. prosim nemohl by jste mi nekdo pomoct!!! moc dulezite

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.63.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2012   #7
-
0
-

tak musis zvladnout udelat funkci, ktera overi, zda je predany parametr prvocislo...

kdy je cislo prvocislo? pokud je delitelne pouze pomoci 1 a samo sebou... takze nejpomalejsi verze je, projit vse od 2 do cislo-1 a pokud najdes zbytek po celociselnem deleni == 0 tak vratit, ze to neni prvocislo

pak je jeste par vychytavek, napriklad delitele se vyskytuji v parech - tj kdyz je cislo 10 delitelne 2ma tak musi byt i 5ti

takze se da testovat maximalne do odmocniny toho cisla .. velice vyrazne to zrychli

a zbytek uz jen dohazujes cislovky od 1 do nekonecna, zkusis jestli je to prvocislo a kdyz je, tak odpocitavas od nekud kolik jeste potrebujes...

ps: kod nedam :D kdyztak toho bude spousta po netu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Diepek3
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 5. 2012   #8
-
0
-

tohle mií rikal ucitel no ale vubec nevim jak na to na tohle jsme fakt levej :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.63.–
Diepek3
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 5. 2012   #9
-
0
-

a na netu bych to mohl najit kde treba nevis ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.63.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2012   #10
-
0
-

google...

jinak kdyz bys to nahodou chtel naprogramovat sam, tak procist jak vypada a funguje funkce, cyklus for, zbytek po deleni % a tak  vic toho tam clovek ani nepotrebuje (maximalne se bude hodit jeste while() cyklus)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Diepek3
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 5. 2012   #11
-
0
-

ok diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 89 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý