Vyhledání výrazu v souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyhledání výrazu v souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comVyhledání výrazu v souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
4. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, mám za ukol vytvořit program, ve kterém uživatel zadá 10 čísel a tato čísla se porovnají s 20 náhodně vygenerovanými čísly. Čísla, která se shodují se vypíší (pokud možno nějak zvýrazněné) Mohl by mi někdo poradit s tím jak mám porovnat zadaná čísla s náhodně vygenerovanými..níže uvádím kod

#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <ctype.h>
#include <stdlib.h>


int main(int argc, char* argv[])
{

	int hadane=0,dolni=1;
	int i=0,horni=81,n=0,pokus=0;
	int pole[20];
	int pocet=1,pom;
	char volba,odpoved;
	int cislo;
	
	FILE *soubor;
	
	
	
	printf("*********************\n");
	printf("* HADANI CISEL *\n");
	printf("*********************\n\n");

	//info
	printf("Zahrajeme si hru...\n");

	
	printf("1 - Start\n");
	printf("X - nechci si hrat, mam praci!\n");
	printf("------------------------------\n\n");


	printf("Vase volba: ");
	volba=toupper(getchar());
	switch(volba) {
	
	case '1':
				
			printf("\nZadejte 10 cisel\n\n");
		
			if((soubor=fopen("cisla.dat","wt"))==NULL) {
				exit(1);
			}
			
		else {
			fseek(soubor,0,SEEK_SET);
		
			}
			
			 for (i=1; i<=10; i++) {          /* Deset průběhů */
        
         	scanf("%d",&cislo);
         	
            	if (cislo>81){
            printf("\nZadane cislo musi byt v rozsahu 1 - 81\n");
            }
            
            
            else{
			fprintf(soubor,"%d\n",cislo);
        }
    }	

    	getchar();
		printf("\n\nBylo vylosovano:\n");
		
   			 for (i=1; i<=20; i++) {          /* Deset průběhů */
        
       pole[i] = rand() % horni;    /* Přířazení náhodného čísla do pozice v poli */
         printf("%d\n", pole[i]);   /* Tisk pozice s číslem */
    }
 fclose(soubor);	
 getchar();
		
				
          break;
					
   	
	

	//konec
	case 'X':
		
	exit(1);
		break;
					
	default:
		
		printf("\nNeplatny vstup!");
		getchar();
		exit(1);
	}
	
	

	getchar();
	return 0;
};
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
Diepek3
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 5. 2012   #2
-
-2
-
Mimo téma

Je dáno kladné celé číslo N. Vypište prvních N prvočísel. prosim nemohl by jste mi nekdo pomoct!!! moc dulezite

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý