četnost znaků v souboru - C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

četnost znaků v souboru - C – C / C++ – Fórum – Programujte.comčetnost znaků v souboru - C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
4. 5. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřebovala bych pomoct s jedním  úkolem. Potřebuji zjistit četnost znaků v souboru. Mám načtený soubor, vypsaný na obrazovku a počet znaků. Problém je, že nevím jak dál. Mám si převést soubor na řetězec? Popřípadě jak? ... Druhý problém je, že textový soubor vypsaný na obrazovku je nečitelný, jsou tam různé znaky a některé vypadli. Jinak dělám v codebloks. Mockrát děkuji za pomoc  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.177.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
4. 5. 2012   #2
-
0
-

Pokud máš zjistit četnost, tak bych si rozhodně celý soubor nenačítal do řetězce - je to zbytečná a navíc u větších souborů to může působit komplikace.

Prostě v cyklu načítej jeden znak, a do pole si ukládej četnost jednotlivých znaků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.60.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2012   #3
-
0
-

To já bych spíš na sčítání znaků použil fseek, rewind a ftell a mám to bez cyklu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
4. 5. 2012   #4
-
0
-

#3 ingiraxo
Můžeš mi prosím napsat jak se ty syntaxi používají? Já je totiž vůbec neznám ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.177.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 Petra

...
int size = 0;

fseek(file, 0, SEEK_END); // nastavi kurzor na konec
size = ftell(file); // zjisti pocet znaku
rewind(file); // pokud se souborem budes dale pracovat, tak nastavis kurzor na zacatek
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
5. 5. 2012   #6
-
0
-

děkuju všem :) nakonec jsem to vyřešila přes pole  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.177.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

četnost znaků v řetězci — založil Petr Schenk

četnost znaků ve vb6 — založil Milan Pavel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý