VS nebo Borland – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VS nebo Borland – C / C++ – Fórum – Programujte.comVS nebo Borland – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kukačka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #1
-
0
-

Mám používat visual studio nebo borland c++ Builder 6? Co je lepší?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 5. 2012   #2
-
0
-

Lepší nelze říci - VS studio je klasické robustní IDE, Builder je určený pro rychlý vývoj GUI u aplikací (samozřejmě za cenu výkonu). Osobně volím VS s nějakým frameworkem pro GUI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.60.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
4. 5. 2012   #3
-
0
-

Tazko povedat. Zalezi od toho aj o aky typ aplikacie ide. Na nejake databaze sa mi vidi lepsi Borland C++ builder. Co sa tyka ladenia aplikacie a debugu tak je na tom urcite lepsie Visual Studio. Ked si zaciatocnik a potrebujes rychlo naklikat nejaku formularovu aplikaciu tak ti je lepsie asi to IDE od Borlandu. Ked si pokrocily a chces robit nejaky vazny projekt tak skor to Visual Studio. Je to na tebe co si vyberies

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.93.–
Kukačka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #4
-
0
-

Borland je za peníze a nedaří se mi nainstalovat, jaký byste mi doporučili, když chci udělat okénkový program?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2012   #5
-
0
-

záleží, jestli chceš používat nějakej framework... ve VS je nativne ALT projekt, což je přidání .NET knihovny do C++ nebo můžeš použít Qt, což je opět přídání přidání Qt knihoven do C++

Takže bych to viděl na takový 4 možnosti...

1) Použiješ nativní C++ bez frameworku (dost komplikovaný pro tvorbu GUI)

2) Použiješ C++/CLI (podstatě C++ + .NET) a dělat ve Visual Studiu

3) Použiješ Qt framework pro C++ a dělat v QtCreatoru

4) Zvolíš jinej jazyk pro GUI aplikace (C#, Java apod.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kukačka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
Kukačka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #7
-
0
-

Soubor a třídy -> Čistý projekt C++ -> Nepodařilo se najít žádné platné Qt

Co mám dělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
warezov0
Newbie
4. 5. 2012   #8
-
0
-

Okénkovou aplikaci lze i udělat multiplatformě (Linux, Mac, Win) díky Titanium Developer pomocí jejich API a klasickému HTML,JS,PHP.

Okénková aplikace lze vytvořit nejjednodušeji pomocí Visual Basic 6 - dá se stáhnout na netu myslím community verze, která je zdarma - myslím na plunder.com, ale je to starý, ale na napsání menšího okénka to stačí.  Nebo pomocí následovníku VISUAL BASIC NET EXPRESS EDITION (zdarma).

Můžeš napsat okénkovou aplikaci pomocí Pythonu a jeho Tkinter frameworku.  Tedy Python + WingIDE + frame.

Je mnoho způsobů. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.187.–
Myslím tedy jsem.
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2012   #9
-
0
-

#7 Kukačka
Stačí stáhnout čistý Qt pro win jak ma cca 230MB + Creator a pokud vytváříš app, tak už nedělej čistej C++ ale program s uživ. rozhraním Qt
Ale musim dodat, že Creator je úplně na*ovno debuger

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Kukačka
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
4. 5. 2012   #10
-
0
-

Sou tam dva:

Qt libraries 4.8.1 for Windows (minGW 4.4, 319 MB)
Qt libraries 4.8.1 for Windows (VS 2008, 234 MB)

Jakej z nich? VS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.200.–
stif+1
Stálý člen
4. 5. 2012   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.195.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2012   #12
-
0
-

Kukačka: minGW je linux compiler, pokud budeš dělat na win, tak zvol VS2010

stif: Upřímně nevim, zda je nejlepší způsob dělat v C++/CLI, sice jsem to uvedl jako jednu z možností, ale pro tvorbu v ,NET doporučuju C#.. krom toho co si uvedl je spíš jeden výběr, protože první si uvedl IDE a druhý řekněme jazyk

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2012   #13
-
0
-

#12 ingiraxo
neco mi uniklo s minGW?  Pokud vim, tak je to port gcc/g++ pro windows... nemusis mit linux aby to bezelo

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2012   #14
-
0
-

#13 KIIV
jasně, však já neřikám, že to je čistě pro linux, ale "linuxovej compiler", resp. ten port na gcc jsem myslel :) Ale je zbytečný použít minGW, pokud máš VS, což většinou máš

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Peppy0
Stálý člen
4. 5. 2012   #15
-
0
-

#10 Kukačka
To sú knižnice! Treba skompilovať (!) Bude ti to trvať hodiny, než sa to skompiluje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.138.–
Qt, QML, C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Borland C++ — založil Tomáš

Borland C++ 6 a linux — založil Johnny

Borland builder — založil sexmachina

Borland Jbuilder 2k7 — založil Y

Borland Delphi 7 X Lazarus — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý