Zdravím, chcel by som poradiť ohľadom jedného čiastkového problému.
Mojou úlohou je vyhľadať, či sa zadaný reťazec nachádza v danom textovom súbore (.txt). Data do daného súboru zapisuje užívateľ prostredníctvom programu, pričom každý riadok program čísluje a každý záznam je v novom riadku. štruktúra zápisu je takáto: číslo riadku. char1; char2; int1; int2;
Slovom: číslo riadku s bodkou doplní program, nasleduje medzera, dva ľubovoľné vložené reťazce a za tým dvakrát integer, všetko oddelené bodkočiarkou s medzerou.
Ja potrebujem zistiť, či nejaké slovo/číslo, ktoré zadám sa v niektorom zázname (=riadku) vyskytuje. Nepotrebujem vedieť na ktorej pozícii, len či tam je alebo nie a nakoniec vypísať všetky záznamy, v ktorých sa hľadaný reťazec vyskytuje.
Moja idea je následovná:
-riadok po riadku nahádzať do nejakého poľa a potom porovnávať reťazce
-ak sa tam hľadaný reťazec vyskytne, tak si poznačiť prvý znak v riadku (=jeho poradie) a potom všetky poznačené riadky vypísať... toto však zatiaľ nerieším, pokúsim sa niečo vymyslieť - ak by sa mi nedarilo, tak sa opýam na konkrétny problém, ale zatiaľ to riešiť nemusíme
Zatiaľ som však veľa času strávil s tou prvou časťou - vyťahovaním riadkov... Skúšal som všetko možné, avšak bez výsledku (nebudem sem dávať kódy, pretože zakaždým som to prepisoval a okrem počítania znakov v každom riadku mi nič nevyšlo a to počítanie znakov mi je zatiaľ k ničomu). Skúšal som v cykle všelijako kopírovať pomocou getc, fgets, fscanf, ale nič mi nefungovalo (skompilovať mi skompilovalo vždy, ale buď to nefungovalo tak ako malo alebo mi to hodilo tuším segmentation fault). Mám taký pocit, že ja to už veľmi prešpekulávam a pritom riešenie bude jednoduché... Vedel by ma niekto nejako ponavigovať? Ďakujem.