Aritmetický průměr – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aritmetický průměr – Delphi – Fórum – Programujte.comAritmetický průměr – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

MatrO
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, snažim se napsat prográmek na výpočet aritmetického průměru, ale pořád nefunguje jak by měl. 

var n,i,pocet:integer; a,S,pr:real;

begin
n:=spinedit1.Value; {načtu počet čísel, z kterých se bude průměr počítat}

Button1.Enabled:=false;{není důležitý}
S:=0; pocet:=0;
For i:=1 to n do
  begin a:=StrToFloat(InputBox('zadej cislo a','zadej cislo a'+intToStr(i),''));
        listbox1.Items.Add(FloatToStr(a));

s:=s+a;{tady někde bude chyba...}

p:=s/n;

Label1.Caption:='P= '+floatTostrF(p,fffixed,15,2)

end.

program ale jen vydělí poslední zadané číslo a/n a výpis do listboxu taky nefunguje protože tam vypíš též poslední zadané a a to n-krát :( (

Předem díky všem, zřejmě to není nic složitýho ale já začínám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.18.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
6. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 MatrO
nevidím nikde end pro cyklus for.

zkus to vkládat přes inonku vložit zdrojový kód

<?
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
6. 5. 2012   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.127.–
jindrich0
Duch
6. 5. 2012   #4
-
0
-

   

procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var n,i,pocet:integer; a,S,pr:real;
begin
  n:=spinedit1.Value; {načtu počet čísel, z kterých se bude průměr počítat}
  if n < 1 then exit;
  Button1.Enabled:=false;{není důležitý}
  S:=0; pocet:=0;
  For i:=1 to n do
  begin
    a:=StrToFloat(InputBox('zadej cislo a','zadej cislo a'+IntToStr(i),''));
    listbox1.Items.Add(FloatToStr(a));
    s:=s+a; 
  end; //chybel
  pr:=s/n;
  Label1.Caption:='Pr = '+FloatToStrF(s,ffFixed,15,2)+' / '+inttostr(n)+' = '+FloatToStrF(pr,ffFixed,15,2);
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.171.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
6. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 jindrich
Zdá se to být v pořádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
MatrO
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 5. 2012   #6
-
0
-

Díky všem už funguje :)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Aritmetický průměr — založil serveronaut

Aritmetický průměr C++ — založil MickeyMouse

Průměr — založil Sopta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý