Zálohovací program, pozn. Linux – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zálohovací program, pozn. Linux – C / C++ – Fórum – Programujte.comZálohovací program, pozn. Linux – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Shampoo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 5. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám za úkol vytvořit jednoduchý zálohovací program, který se ovládá z CLI, program musí být spustitelný na odnoži Linuxu, zejména Ubuntu.

Můj dotaz se týká samotného zálohování. Existují nějaké standardní knihovny Linuxu, které souží pro zálohování? Není možné nějak protlačit do programu TAR? Pokud ne, tak by to znamenalo, že bych musel vždy načíst soubor, ten uložit byte po bytu do nějakého bufferu a ten uložit na disk. Pokud budu chtít zálohovat další soubor, tak si otevřu ten můj buffer, zvětšim ho a za první soubor znovu uložím nový soubor? Samozřejmě bych si musel pamatovat, na jakém indexu začíná ten a ten soubor  a jméno souboru pro obnovu ze zálohy. Je tomu tak?

Díky moc za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:80f:1075:d8b7:...–
jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
7. 5. 2012   #2
-
0
-

samozrejme z programu mozes volat ine programy. pouziva sa na to kombinacia funkcii fork() a funkcie execl() ,execlp() ,execv() a execvp()... pripadne funkcia system()

tieto su dostupne v hlavickovom subore unistd.h

btw komunikacia medzi vlaknami je zo zaciatku dost matuca ale nie vzdy potrebna. vela zdaru

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
Shampoo
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 jano
Takže můžu vytvořit nový proces, který mi zavolá pomocí execu tar?

Asi to budu řešit bufferováním, ale díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:80f:ecf8:ee25:...–
jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
8. 5. 2012   #4
-
0
-

najprv forknes proces potom nahradis novy proces druhym procesom (tym tarom) cez exec() alebo system(). a nasledne bud komunikujes s tym deckym procesom ak to vyzaduje alebo len pockas na ukoncenie.

takto dako to funguje ak si dobre pamatam dlhsie som to uz nepouzil

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.184.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Linux — založil kak

Co vy a Linux? — založil Zelenáč

Linux 1.0 — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý