Namespace std; / using std::***; – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Namespace std;  / using std::***; – C / C++ – Fórum – Programujte.comNamespace std; / using std::***; – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Nadšenec
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 5. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, koukal jsem na víc návodů jak začít s C++ a v jednom z nich bylo důrazně nedoporučováno používat using namespace std. Od začátku tedy používám složitější vypisování např.:

using std::cout;

using std::endl;

......

Chtěl bych se zeptat, co je lepší používat? Každou lekcí je totiž víc a víc nových příkazů a nerad bych hodinu vypisoval using std::... když je to možné vyřešit za 5 vteřin napsáním pouze using namespace std; Co bude mít do budoucna lepší využití?

Díky

Bude to mít v budou

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 5. 2012   #2
-
0
-

Jistěže using namespace std;

Přece nebudeš psát všude std::xyz... krom toho pokud budeš mít jinej prostor, kde bude stejná fce, jako v std, tak před to můžeš i tak uvést std::, aby si jasně určil, do jakého prostoru fce patří, ale jinak to nemá smysl psát všude std::

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
7. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
yaqwsx+9
Posthunter
8. 5. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

Ještě bych odpověď doplnil - using namespace std se nedoporučuje u hlavičkových souborů dodávaných k nějaké knihovně. Zde by správně mělo být vše s std::, max using std::string, aby jsi uživatele nenutil používat nenutil používat STL, popř. aby mu někde nevznikla kolize jmen - taková chyba se skutečně pak špatně hledá. Ve zdrojovém souboru (*.cpp) si můžeš používat co chceš.

V praxi však většina hlavičkových souborů patří jen k tvému projektu, tak si v nich můžeš používat co se ti zlíbí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.65.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Std::streamsize — založil Sony

Memcpy(); a std::string — založil Figa

Std::cout problém — založil Zelenáč

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý