Vypis obsahu txt suboru zmeneneho za behu programu (C) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypis obsahu txt suboru zmeneneho za behu programu (C) – C / C++ – Fórum – Programujte.comVypis obsahu txt suboru zmeneneho za behu programu (C) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mysh00
Duch
8. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, robím jednu "mini databázu" v C a narazil som na menší problém, ktorý som zaznamenal náhodou.

Program má nejaké menu, v ktorom sa dá vybrať, či chceme pridať záznam do súboru alebo zobraziť záznamy zo súboru. Všetko funguje super až na situáciu, keď pridáme nejaké záznamy do súboru, vrátime sa do menu a následne dáme zobraziť záznamy, tak nevypíše aj naposledy pridané záznamy, len tie, ktoré boli v súbore pred spustením programu, respektíve ich vypíše, ak by sme program vypli a zapli znova. Ako to ošetriť? Kód vyzerá následovne (je to len časť kódu prislúchajúca pridávaniu&zobrazovaniu, kód ináč ešte pokračuje):

#include<stdio.h>
#include<ncurses.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>


int pocetzaznamov(){
int pr,c;
FILE *fr;	
pr=0;
fr=fopen("subor.txt","r");
while ((c = getc(fr)) != EOF){
if (c == '\n') pr++;}
fclose(fr);
return(pr);}


int main(void){
system("clear");
int volba,i,n,fak,stu,k,pz,riadok;
char nazov[40];
char mesto[25];


printf("\n");
menu:{
system("clear");
printf("|===M======E======N======U===|\n");
printf("|Pridanie zaznamu...........1|\n");
printf("|Zobrazenie zaznamov........2|\n");
printf("|Vyhladanie zaznamu.........3|\n");
printf("|Vymazat zaznam.............4|\n");
printf("|Vymazat subor zaznamov.....5|\n");
printf("|Koniec programu............6|\n");
printf("|===M======E======N======U===|\n");
printf("******************************");
zaciatok:
{printf("\nVolba z hlavneho menu......."); scanf("%d",&volba);
printf("\n");}
}

riadok=0; 
k=0;
if (volba==1){
  system("clear");
  FILE *fa;
  char pokrac;
  printf("PRIDANIE NOVEHO ZAZNAMU:\n"); 
  printf("Kolko zaznamov chcete pridat? ");
  scanf("%d",&n);
  printf("\n");
  fa=fopen("subor.txt","a");
  riadok=pocetzaznamov();
  for (i=0;i<n;i++){
    k=riadok+i+1; 
    printf("Nazov skoly: "); scanf("%s",&nazov); fprintf(fa,"%d",k); fprintf(fa,". "); fprintf(fa,nazov); fprintf(fa,"; ");
    getchar();
    printf("Mesto: "); scanf("%s%",&mesto); fprintf(fa,mesto); fprintf(fa,"; ");
    getchar();
    printf("Pocet fakult: "); scanf("%d",&fak); fprintf(fa,"%d",fak); fprintf(fa,"; ");
    getchar();
    printf("Pocet studentov: "); scanf("%d",&stu); fprintf(fa,"%d",stu); fprintf(fa,"; ");
    getchar();
    fprintf(fa,"\n");
    }
  printf("\n \n");
  printf("Chcete pokracovat v programe? a/n ");
  scanf("%s",&pokrac);
  if (pokrac=='a') goto menu;
  else printf("Program sa ukonci.\n\n"); 
  fclose(fa);
}

if (volba==2){
  FILE *fr;
  system("clear");
  printf("ZOBRAZENIE ZAZNAMOV:\n");
  pz=pocetzaznamov();
  printf("Pocet zaznamov v databaze je %d\n\n",pz);
  getchar();
  int c; 
  char pokrac;
  printf("V subore su ulozene tieto zaznamy: \n\n");
  fr=fopen("subor.txt","r");
  while ((c=getc(fr))!=EOF) putchar(c);  
  fclose(fr);
  
  
  printf("\n \n");
  printf("Chcete pokracovat v programe? a/n ");
  scanf("%s",&pokrac);
  if (pokrac=='a') goto menu;
  else printf("Program sa ukonci.\n\n"); 
         
  }

THX.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Reklama
Reklama
Řešení
vitamin+8
Grafoman
8. 5. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

uzavri subor pred skokom goto menu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý