Vypsání výsledku dynamické matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypsání výsledku dynamické matice – C / C++ – Fórum – Programujte.comVypsání výsledku dynamické matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Noob in C
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
9. 5. 2012   #1
-
0
-

 Dobrý den,

věděl by někdo,jak vypsat vypočítanou matici skrz příkaz printf()? Vůbec si s tím nevím rady. Učitel říkal že je to otázka čtyř řádků.  Děkuji za všechny rady


#include <malloc.h>
#include <stdio.h>
int main()
{
	int a,b;
	int i;
	int *pole,*pole_start;
	
	
	printf("Zadejte rozmery matice,\na)...pocet radku\nb)...pocet sloupcu\n\n");
	printf("a = ");
	scanf("%d",&a);
	printf("b = ");
	scanf("%d",&b);

	pole_start = pole = (int*)malloc(a*b*sizeof(int)); 

	if(pole==NULL)
	{
		printf("neni dostatek pameti"); 
		return 0;
	}

	for(i=0;i<(a*b);i++) 
	{
		pole[i]=i*i;
	}
	free(pole_start);	
	getch();
	system("pause");


	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.160.–
Reklama
Reklama
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
9. 5. 2012   #2
-
0
-

   

for(i=0;i<(a*b);i++) {
	printf("%d", pole[i]);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.237.–
Noob in C
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
9. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 Matrix17
Díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.160.–
Noob in C
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
9. 5. 2012   #4
-
0
-

Bohužel tento kód nefunguje, zadání zní:
Vytvořte program ve kterém budete moci za běhu programu zadávat rozměry matice a alokovat a uvolňovat pro ní pamět z paměťové haldy (memory heap) pomocí funkcí malloc a free. Vytvořte demonstrační program, kdy prvky matici inicializujte pomocí náhodných čísel. Celou matici uložte do jednorozměrného pole.Kód uvedený výše vypíše jen čísla,jenže úkol je vypsat jednorozměrnou matici. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.160.–
ingiraxo+15
Grafoman
9. 5. 2012   #5
-
0
-

1) nechápu, proč máš 2 ukazatele, co ukazujou na stejný místo

2) vypsat myslíš tak, aby to mělo formát matice? v tom případě musíš za každej řádek hodit "\n" a pokud to máš všechno v poli místo v matici, tak to uděláš jak když znáš rozměry matice? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Noob in C
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
9. 5. 2012   #6
-
0
-

No,program má fungovat na stejném principu jako tento:

potřebuji jen ten výpis do konzoly,kamarádovi to vypíše náhodná čísla do matice,která je jednorozměrná,například jak má tady kamarád 1 řádek. Nechci to od něj kopírovat,aby mě ještě učitel neoznačil za plagiátora, protože kódy kontroluje. Kód níže je plně funkční.

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>


int main(int argc, char* argv[])
{ int i, j, m,n, *data, **matice;
  printf("Zadejte pocet radku a pocet sloupcu matice\n");
  scanf("%d %d",&m,&n);
  data=(int*)malloc(m*n*sizeof(int));
  matice=(int**)malloc(m*sizeof(int*));
  for(i=0,j=0;i<m;i++,j+=n)matice[i]=data+j;
  for(i=0;i<m;i++)
  {
	  for(j=0;j<n;j++)
	  {
		  matice[i][j]=rand()%100;
		  printf("%4d",matice[i][j]);
		  
	  }
  }
  
  free(data);
  free(matice);
  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.160.–
ingiraxo+15
Grafoman
9. 5. 2012   #7
-
0
-

#6 Noob in C
Takže pokud chápu dobře, tak to co má on to máš mít i ty, ale kvůli tomu, že on používá matici místo pole, tak ty chceš pole aby to nevypadalo divně?

Pokud ano, tak to je blbost.. udělej matici, tak to dělá každej pokud máš dělat matici :)

Čim kratší kód, tim větší pravděpodobnost shody s jiným... jinak jsem ti to upravil, jak by to správně mělo být, takže to nejenom budeš mít dobře, ale nebudeš to mít i stejný 

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
#include <time.h>

int main(int argc, char* argv[])
{
	int i, j, radky, sloupce;
	int** matice = 0;

	srand((unsigned int)time(0));

	printf("Zadejte pocet radku: ");
	scanf("%d", &radky);

	printf("Zadejte pocet sloupcu: ");
	scanf("%d", &sloupce);

	matice = (int**) calloc(radky, sizeof(int*));

	for (i = 0; i < radky; i++)
		*(matice + i) = (int*) calloc(sloupce, sizeof(int));

	for (i = 0; i < radky; i++)
	{
		for (j = 0; j < sloupce; j++)
		{
			*(*(matice + i) + j) = 10 + rand() % 90;
			printf("%4d", *(*(matice + i) + j));
		}
		printf("\n");
	}
	free(matice);
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Noob in C
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
9. 5. 2012   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
Ty jo precizně udělané, krása, děkuji Vám dostanu zápočet máte plnou pravdu vypadá to o hodně lépe :) můžeme dané téma uzavřít. Mějte se moc krásně a ať se daří  :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.160.–
Noob in C
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
9. 5. 2012   #9
-
0
-

#7 ingiraxo
A málem jsem zapomněl, mockrát Vám děkuji! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 130 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý