Program v c-ohmov zakon – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program v c-ohmov zakon – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram v c-ohmov zakon – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #1
-
0
-

Caute potrebujem pomoc spravil som tento program

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  int volba;
  float U,R,I;
  printf("zadaj volbu\n 1-I=?\n 2-U=? \n 3-R=?\n");
  scanf ("%d",&volba);
    if (volba="1")
  {
  printf("zadaj napatie vo voltoch\n");
  scanf("%f",&U);
  printf("zadaj odpor v ohmoch\n");
    scanf("%f",&R);
    I=U/R;
    printf("prud je %.2fA\n",I);
}   
       
  else if (volba=="2")
  {
  printf("zadaj odpor v ohmoch\n");
  scanf("%f",&R);
  printf("zadaj prud v amperoch\n");
    scanf("%f",&I);
   U=R*I;
    printf("napatie je %.2f\n",U);
   
        }
        else if (volba=="3")
  {
  printf("zadaj odpor v ohmoch\n");
  scanf("%f",&R);
  printf("zadaj prud v amperoch\n");
    scanf("%f",&I);
   U=R*I;
    printf("napatie je %.2f\n",U);
    }
 


  system("PAUSE");
  return 0;
  }

a chcel som ako je uvedene ze po stlaceni 1 pocita prud po stlaceni 2 napatie a 3 odpor ale ked dam 1 tak to ide ale ked dam 2 tak ukazuje to iste co 1

za kazdu radu vopred dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
Reklama
Reklama
Xardas230
Duch
10. 5. 2012   #2
-
0
-

Místo if (volba="1") musíš mít if (volba=="1")

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.23.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2012   #3
-
0
-

jelikoz je volba int tak neni moc dobrej napad srovnavat to s pointerem na retezec

volba == 1

to samy ostatni

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #4
-
0
-

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  int volba;
  float U,R,I;
  printf("zadaj volbu\n 1-I=?\n 2-U=? \n 3-R=?\n");
  scanf ("%d",&volba);
    if (volba=="1")
  {
  printf("zadaj napatie vo voltoch\n");
  scanf("%f",&U);
  printf("zadaj odpor v ohmoch\n");
    scanf("%f",&R);
    I=U/R;
    printf("prud je %.2fA\n",I);
}   
       
  else if (volba=="2")
  {
  printf("zadaj odpor v ohmoch\n");
  scanf("%f",&R);
  printf("zadaj prud v amperoch\n");
    scanf("%f",&I);
   U=R*I;
    printf("napatie je %.2f\n",U);
}
       
        else if (volba=="3")
  {
  printf("zadaj napatie vo voltoch\n");
  scanf("%f",&U);
  printf("zadaj prud v amperoch\n");
    scanf("%f",&I);
   R=U/I;
    printf("odpor  je %.2f\n",R);
    }

  system("PAUSE");
  return 0;
  }

mam to takto ale pri stlaceni 2 alebo 3 mi nic neukaze iba po stlaceni hociktoreho tlacidla mi vypne program je tam ta klasicka hlaska press any key to continue

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #5
-
0
-

#3 KIIV
A ako to mam dat ked nie int

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2012   #6
-
0
-

nerozumis.. int je v pohode... co je kravina je:   volba == "1"   musis mit   volba == 1 (a podobne u ostatnich)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV
bez zatvoriek a uvodzoviek?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2012   #8
-
0
-

jen bez uvozovek, zavorky patri k if (  )

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #9
-
0
-

#7 mato1168
nejde mi to bez zatvoriek a uvodzoviek ako si napisal ak som to dobre pochopil

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #10
-
0
-

#9 mato1168
uz mi to ide 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2012   #11
-
0
-

#10 mato1168
proste cislo je bez uvozovek, retezce jsou s "retezec", jeden znak se dava do apostrofu: 'A'  a tak podobne.. chce to projit zaklady

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #12
-
0
-

#11 KIIV
dik za vsetko my sa to ucime v skole toto bola taka prva samostatna praca az na to ze mi to neslo tak som sem napisal

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #13
-
0
-

#12 mato1168
este sa spytam ak nechcem aby na konci ukazovalo to press any key...... ale aby tam ukazalo pre pokracovanie stlac enter a zase da na vyber volby ako to mam urobit

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2012   #14
-
0
-

bude to chtit cesky windowsy :)  spousti se program pause.exe tim prikazem system(...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #15
-
0
-

#14 KIIV
a ako to mam spustit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #16
-
0
-

#15 mato1168
keby tam dam dalsiu podmienku ze po stlaceni p da na vyber zase volby a tak to okola

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 5. 2012   #17
-
0
-

#16 mato1168
a ako mozem s tohto urobit windows aplikaciu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.130.–
Doomista+1
Stálý člen
11. 5. 2012   #18
-
0
-

#17 mato1168
jedním slovem - těžko.
chceš to tam mít slovensky/česky? jednoduchá pomoc.
 

system("PAUSE");

nahraď
 

printf("Pro pokracovani stisknete enter...");

scanf();

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.191.–
Na vše stačí iostream...
ingiraxo+15
Grafoman
11. 5. 2012   #19
-
0
-

#13 mato1168
Když nechceš aby na konci bylo to "Press any key..." tak mužeš zneužít conio

#include "conio.h"

int main()
{
    ...

    while (!kbhit());
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #20
-
0
-

a ako mozem s toho spravit win app kamarat mi hovoril ze tam nic netreba menit v tom kode staci zadeklarovat aby spustilo okno win a nie cmd ci ako to je

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
yaqwsx+9
Posthunter
11. 5. 2012   #21
-
0
-

#20 mato1168
Pokud myslíš GUI, tak musíš aplikaci od základu přepsat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.45.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ingiraxo+15
Grafoman
11. 5. 2012   #22
-
0
-

On spíš myslel přidat WinForm, čili z toho udělat C++/CLI projekt, co bude používat .NET

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #23
-
0
-

#22 ingiraxo
myslim ze to je ono

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #24
-
0
-

tak mam dalsi problem dufam ze poradite robim program na riesenie kvadratickej rovnice

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{

float D,a,b,c,x1,x2,x;
printf("zadaj a\n");
   scanf ("%f",&a);
  printf("zadaj b\n");
  scanf("%f",&b);
   printf("zadaj c\n");
  scanf("%f",&c);
  D=b*b-4*a*c;
  printf("D je %.2f\n",D);
  if (D<0)
  printf("rovnica nema riesenie\n");
       
       
       
       
       
       
   else if (D>0)
   {
   x1=(-b+sqrt(D))/2*a;
   printf("x1 je %.2f\n",x1);
    x2=(-b-sqrt(D))/2*a;
       printf("x2 je %.2f\n",x2); 
        }
   else if (D=0)
   {
  x = -b/2*a;
  printf("x je %.2f\n",x);
}     

       
  system("PAUSE");
  return 0;
}

vsetko ide ale problem je ked D=0 tak nepouzije tu podmienku ukaze press any key.......

Dakujem za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #25
-
0
-

#24 mato1168
uz mi to ide dal som tam else if (D==0);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
Bluefish
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 5. 2012   #26
-
0
-

"printf("rovnica nema riesenie\n");"

Toto nie je pravda! Spravne by to bolo v tom pripade, keby je tam napisane "printf("rovnica nema riesenie v mnozine R!");

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.220.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #27
-
0
-

#26 Bluefish
jj viem dopisem to tam

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #28
-
0
-

Predsa len este nieco potrebujem robim program na scitovanie zlomkov napisal som toto

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  int a,b,c,d;
  float e,f;
  printf("zadaj citatela 1.zlomku\n");
  scanf("%d",&a);
    printf("zadaj menovatela 1.zlomku\n");
  scanf("%d",&b);
    printf("zadaj citatela 2.zlomku\n");
  scanf("%d",&c);
    printf("zadaj menovatela 2.zlomku\n");
  scanf("%d",&d);
 e/f=a/b+c/d;tu je chyba 
  printf("vysledok je %f/%f\n",e,f);
  system("PAUSE");
  return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
vitamin+8
Grafoman
11. 5. 2012   #29
-
0
-

Ak chces vysledok ako desatinne cislo: 

printf("vysledok je %f\n", (float)a/(float)b + (float)c/(float)d);

Ak chces vysledok ako zlomok:

 printf("vysledok je %d/%d\n", a*d + c*b, b*d);
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
11. 5. 2012   #30
-
0
-

#29 vitamin
a toto e/f=a/b+c/d; stale tam je chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
vitamin+8
Grafoman
11. 5. 2012   #31
-
0
-

ten vyraz sa vyhodnocuje takto:

(e/f) = ( (a/b) + (c/d) )

= ma najnizsiu prioritu, najprv sa vyhodnoti e/f a vysledna hodnota sa zapise do pomocnej premennej. Ta pomocna premenna je rvalue, co znamena ze nemoze vystupovat na lavej strane operatora =

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
12. 5. 2012   #32
-
0
-

#31 vitamin
ok program sa spusti ale nepocita ako tam dam tu pomocnu premennu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
vitamin+8
Grafoman
12. 5. 2012   #33
-
0
-

Tu premennu tam dava za teba kompilator.

Ty musis vypocitat e a f samostatne:

e = a*d + c*b;

f = b*d;
/*
 *  e      a     c     a*d + c*b
 * --- =  --- + --- = -----------
 *  f      b     d        b*d
 */
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.60.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
mato1168
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
12. 5. 2012   #34
-
0
-

#33 vitamin
dik funguje jak ma

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Zákon o zbraních a střelivu — založil IT-killer

Program — založil netman92

Program — založil Dammit

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý