3d modelovanie do hier – 3D Studio MAX – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

3d modelovanie do hier – 3D Studio MAX – Fórum – Programujte.com3d modelovanie do hier – 3D Studio MAX – Fórum – Programujte.com

 

Dodo
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
11. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,už niejakú tú dobu robím v maxe a dostal som jednu ponuku robiť hry do mobilu,problém je v tom že som to ešte nerobil ,vymodelovať nieje problem ,problem je skor ako potom :D .

Stiahol som si engine Unity 3d ,pozrel pár tutorialov :D a teraz by ma zaujímalo

1. či do enginu možem dávať len modeli s 3troma hranama alebo možu byť aj 4hrané modely

2. treba texturovať model v maxe,lebo ked som to preniesol do Unity 3d tak texturu nemal, a podla videa si to

v tom enginu texturoval.

Toto by bolo na začiatok asi všetko :) pokial viete s týmto robiť tak rád uvítam rady ,alebo niejaké dobré tutoriali ako na to . Nemusí byť priamo na Unity 3d ,ked je niečo iné lepšie stačí napísať nieje problem stiahnuť dačo iné :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.74.–
stif+1
Stálý člen
11. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 Dodo
odporúčam blender, je tam možné priamo modelovať  a zároveń tvoriť hru...softvér je zadarmo

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.195.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Dodo
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
11. 5. 2012   #3
-
0
-

Dakujem,hned sa do toho pustím :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.74.–
stif+1
Stálý člen
12. 5. 2012   #4
-
0
-

#3 Dodo
nemáš za čo, ja som to už skúšal...na internete je spústu tutoriálov na túto tému napr. youtube atď. ak niečo budeš potrebovať kľudne sa ozvy!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.195.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Dodo
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
13. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 stif

Ahoj,chcel by som sa spýtať či sa to nedá niejak z maxu čo mám vymodelované dať do blendra ,ušetrilo by to dosť času než to modelovať v programe ktorý mám prvý krát :) skúšal som klasicky open alebo cez import 3DS ale niejak to nešlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.74.–
Dodo
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
13. 5. 2012   #6
-
0
-

Takže dnes som celkom pokročil s blenderom :) naučil som sa sním pracovať dosť na tú prácu čo sa týka mobilných hier akurát neviem najsť žiaden dobrý tutorial na to ako spraviť niečo s objektom aby bol použitelný v hre :D chcem spraviť totiž to že je kamera z hora mierne natočená aby to nebolo len čisto 2d,kamera ide v pred po mape a na mape sú rôzne potvorky ktoré po kamere strielajú,ja na nich budem zhadzovať bomby tuknutím na displej mobilu samozrejme na obrazovke bude niejaký ten zameriavač ,počet bomb a životy :) tak keby ste o niejakom dobrom tutoriali na túto tému vedeli bol by som veľmi rád a vopred dakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.74.–
dc1950
Newbie
14. 5. 2012   #7
-
0
-

No, pokud se nepletu, tak kameru řešit moc nemusíš. Jen vyexportuješ model, a kamera se dělá pak v Unity.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Dodo
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
15. 5. 2012   #8
-
0
-

#7 dc195

a v tom blendery sa nedá priamo tvoriť hra ?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.74.–
Dodo
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
15. 5. 2012   #9
-
0
-

Tak teda skúšam ten Unity kde som si vyexportoval celú scénu z maxu a chcel by som sa popýtať či nemáte na ten unity niejaký fakt lahký tutorial najlepšie v CZ/SK :) čo som našiel tutoriali tam už robili celkom zložité veci a ešte jeden dotaz, do enginov by mala isť trojuholníková sietovina ale do unity som to dal v klasickom štvorhranom a vzalo to ,či mám to niejak dať do tej trojholnikovej aby to nerobilo neskôr problémy ? :D je na to niejaký modifikátor v maxe alebo to mám prerobiť na trojuholníkovú ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.74.–
dc1950
Newbie
15. 5. 2012   #10
-
0
-

#8 Dodo
To nevím. Vím, že v blendru můžeš udělat animovaný film, ale je spíše na to udělat si model/animace do hry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
stif+1
Stálý člen
16. 5. 2012   #11
-
0
-

#8 Dodo
dá sa určite... blender ma na to scriptovací jazyk...skúsim niečo nájsť

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.29.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
warg
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 5. 2012   #12
-
0
-

tez akurat skusam unity.. ak vite o nakom dobrom navode tak dajte vedet.. vim dobre blender keby chcel nekdo poradit.. btw v blenderi sa face menia na trojuholnikove prikazom.. treba mat objekt v editmode a tam je dole menu mesh-> face->triangulate

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.55.–
Vandour
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 8. 2012   #13
-
0
-

no.. mozna uz je pozde k tomu neco psat, nicmene..: v blenderu urcite zadnou hru celou neudelas, maximalne takovou ktera pujde spustit opet jen v blenderu, ale je to dobry free nastroj na tvorbu modelu.. scriptovaci jazyky v 3d aplikacich jsou takrka vyhradne ucelove pro tvoreni vlastnich nastroju v prostredi te 3d aplikace.. co se topologie modelu tyce, zalezi na enginu jestli umi pracovat jen s trimeshem, nebo i s quady, spousta umi i ngony(vice nez 4hrany), unity to myslim zvlada..

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.47.100.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Modelovanie postáv — založil Dušan

DeusEx (Priekopnik hier::::) — založil laco797

Tvorba hier v jave — založil Tyrael

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý