JQuery formulář - zobrazení DIVu po kliknutí na radio buton – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JQuery formulář - zobrazení DIVu po kliknutí na radio buton – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery formulář - zobrazení DIVu po kliknutí na radio buton – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
16. 5. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

rozhodl jsem se začít s jQuery a vymyslel jsem si k tomu triviální zadání - mám ve formuláři radio přepínač a po kliknutí na některou z voleb chci, aby se mi zobrazil pod příslušným přepínačem nějaký text (v DIVu). Napsal jsem to takto, ale bohužel to nechodí:

<form>
  <input type="radio" name="otazka" value="1">Volba 1
  <div id="volba1" class="skryt">Obsah k 1. volbě</div>
  <input type="radio" name="otazka" value="2">Volba 2
  <div id="volba2" class="skryt">Obsah k 2. volbě</div>
</form>

<style type="text/css">
  .skryt {display: none;}
</style>

<script language="javascript">
$(document).ready(function(){ 
   $("input[@name=otazka]").change(function(){
     var hodnota = $(this).val();
     $(".skryt").hide();
     $("#volba"+hodnota).show();
  }); 
});
</script>

Najde se tu někdo, kdo do jQuery vidí, aby mi osvětlil, proč to nefunguje a co udělat, aby to fungovat začalo?

Děkuji všem

Dave

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.129.99.–
Řešení
kavva+4
Návštěvník
16. 5. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Ahoj Dave, 

no prve co mi udrelo do oci bolo toto 'input[@name=otazka]'.
Takze som odstranil ten @ a funguje to :) 

Vysvetlenie je jednoduche, je to jquery a pri nej plati, ze v jednoduchosti je krasa. Ziadne zbytocne znaky navyse. 

Drzim palce s ucenim

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý