Nejde atoi() ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejde atoi() ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comNejde atoi() ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ingiraxo+15
Grafoman
19. 5. 2012   #1
-
0
-

Čau,

můžete mi někdo říct, proč mi nefunguje atoi(str) ?? Vždy mi vratí 0...

Mám zápis v bin souboru, kde první je počet znaků a potom je text a jakmile přečtu první 4 byty a uložim do bufferu, tak atoi(buffer) mi vrátí 0

char buffer[64];
...
fread(buffer, sizeof(int), 1, file); // buffer vypada nejak (5,0,0,0,-52...)
int size = atoi(buffer); // vraci 0
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
19. 5. 2012   #2
-
0
-

ted nejak nechapu o co se snazis... nacitas binarne 4 bajty ze souboru a divis se ze atoi, cekajici retezec, to nesezere?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
19. 5. 2012   #3
-
0
-

tak předpokládal jsem, že to půjde, protože mě nějak nenapadá, jak mám teda z toho bufferu vytáhnout to int číslo

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV+42
God of flame
19. 5. 2012   #4
-
0
-

bud pojedes po znacich nez narazis na prvni neciselny znak (misto nej hodis \0).. nebo to rovnou muzes uz prevadet na cisla... nebo nacist cely radek a zpracovat postupne .. (nahrazovat carky \0 a podhazovat to atoi... )

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jano
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
20. 5. 2012   #5
-
0
-

   

int size;
fread(&size, sizeof(int), 1, file);

snazis sa o toto?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.179.–
ingiraxo+15
Grafoman
20. 5. 2012   #6
-
0
-

#5 jano
noo, takto to mám u zápisu u fwrite, ale fread má první parametr buffer, kam se to má uložit ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV+42
God of flame
20. 5. 2012   #7
-
0
-

#6 ingiraxo
ma to pointer, kam se ma ulozit zadanej pocet bloku (druhy parametr urcuje velikost bloku a treti parametr kolik se jich ma nacist)..

maximalne budes muset pretypovat:  (void *)&size  

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
20. 5. 2012   #8
-
0
-

no, tak v tom případě to považuju za vyřešený, jsem si vůbec neuvědomil, že tam může vstoupit reference jako u write.. dík ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV+42
God of flame
20. 5. 2012   #9
-
0
-

#8 ingiraxo
proste ziskas pointer .. je jedno na co.. klidne to muze byt pole integeru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Podobná vlákna

Atoi() — založil midin

Nejde spustiť — založil dodo

FieldValidator nejde — založil Calvary

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý