Třídní schéma – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třídní schéma – .NET – Fórum – Programujte.comTřídní schéma – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
19. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jak navrhnout toto:

Mám své dvě třídy, které v sobě uchovávají již hotovou a známou třídu Socket. Můžeme si to implementačně představit třeba takto:

class SocketClient : Form
{
	Socket sClient = null;
	SocketClient()
	{
		sClient = new Socket(...);
	}
};

class SocketServer : Form
{
	Socket sServer = null;
	SocketServer()
	{
		sServer = new Socket(...);
	}
};

Jak toto navrhnout? Myslím tím normálně diagramové vyjádření tříd, schéma.

Protože pak může klidně existovat i něco takového:

class SocketClient : Socket
{ 
};

class SocketServer : Socket
{
};

K tomuto bych přirovnal následující schéma: http://www.magic.ubc.ca/496/pmwiki/uploads/SSF09W-04/SocketClassDiagram.jpg

Na tomto URL se nachází přesně co? Zobecnění, nebo dědění?

Předem díky za přehledné objasnění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
20. 5. 2012   #2
-
0
-

Něvim co po nás chceš, ale na tom URL je dědění a ten obrázek je z C++ a tam jiná možnost než dědění neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
RePRO0
Super člen
21. 5. 2012   #3
-
0
-

První a druhý zdroják chci nastínit do UML, třídní schéma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 5. 2012   #4
-
0
-

#1 RePRO
Na tomto URL se nachází přesně co? Zobecnění, nebo dědění?

Na tomto URL se nachází zobecnění (dědění je mechanismus jak tuto vazbu realizovat).

Takže druhý zdroják je opět zobecnění. A první zdroják je kompozice neb socket nemá bez klienta nebo serveru smysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
RePRO0
Super člen
23. 5. 2012   #5
-
0
-

Zdravím,

díky Libore, něco takového jsem potřeboval slyšet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Vizualizace schéma db — založil Šťouchal

Hornerova schema — založil Dammit

Hornerovo schéma — založil Marek.M

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý