Pyramida ve Small Basicu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pyramida ve Small Basicu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPyramida ve Small Basicu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Veveruna0
Duch
21. 5. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,
potřebovala bych poradit, jak pomocí čtverců vykreslit pyramidu ve Small Basicu, a uživatel také mohl zadat kolik poschodí bude mít?

Předem moc děkuji za odpověď :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
21. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 Veveruna
Takhle:

1. uživatel zadá výšku pyramidy n (například 3).

2. program poskládá n kostek jednu vedle druhé v patře 0, začne na začátku

3. program odečte od n jedničku

4. jestli výsledek není 0 tak si program přičte jedno patro a posune začátek o půl kostky. a vrátí se na bod 2, pokud je výsledek 0 tak může skončit, protože má postavenou pyramidu.

Odpusťe různě velké čtverečky a nepřesné skládání :-), byl jsem lenošný a načrtnul jsem to od oka v malování W7, které jsem viděl prvně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
21. 5. 2012   #3
-
0
-

#1 Veveruna
Tak jse si to po sobě chtěl zkontrolovat, zapsal jsem to ve VisualBasicu a zdá se, že jsem to nepopletl:

Případně něco většího:

Nebo něco už skoro cheopsálního?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Veveruna0
Duch
22. 5. 2012   #4
-
0
-

#3 JoDiK
Bohužel jsem úplný začátečník a tohle mi moc neříká :( Potřebovala bych to přímo ve Small basicu a přímý postup, co tam napsat :(

Ale děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
22. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 Veveruna
Trochu mi uniká účel tvého snažení...

Chceš se naučit programovat ve Small basicu? V tom případě začni od píky, třeba tady... to máš docela hezky a česky podaný... Odkaz je odtud...

A nebo jsi ve škole dostala toto zadání a nechce se ti to učit, takže bys ráda, aby to někdo za tebe udělal? No snad se někdo najde... Já ve Small basicu nedělám, ale asi se na něj kouknu, vypadá docela dobře...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Small Basic — založil Daniel

C++ funkce pyramida — založil Thalorn

Velikost EXE (Dev-C++) — založil blackbird

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý