Výpis převrácených hodnot – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis převrácených hodnot – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpis převrácených hodnot – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johnas
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím vás, chtěl bych vás požádat o pomoc jelikož sem dostal zadaní na práci v C++ a nevím si stím rady, jestli byste mi poradili jak na to, popř. jestli by někdo zkusil naprogramovat, nebo mě aspoň navíst jelikož sem ani nepochopil moc zadání...
Tady je zadání: Výpis převrácených hodnot přirozených čísel od 2 do 100 s přesností na 100 míst (výpočet probíhá stejně, jako bychom počítali ručně;pro uložení výsledku využijeme jednorozměrné pole.

Děkuju moc za pomoc..prosím spěchá to :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.207.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
21. 5. 2012   #2
-
0
-

Navedu tě - budeš potřebovat jeden cyklus for, konkrétně:

for(unsigned int i = 2; i <= 100; i++)
{
	//Výpočet převrácené hodnoty
	//Její uložení/popř. výpis
}

Až nějak pokročíš, a zasekneš se, ukaž zde, co máš a s čím si konkrétně nevíš rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
jano
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
21. 5. 2012   #3
-
0
-

pouzi kniznice ntl alebo gmp  pripadne ine

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.132.–
Johnas
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 5. 2012   #4
-
0
-

#2 yaqwsx
main()
{
  double Pole [99];
  int k; 
  
   for( k=0;k<=98;k++)
      {
      Pole[k] = (1/(double)(k+2));
      printf("Puvodni cislo %d \t Prevracene cislo %.100f \n", k+2, Pole[k] );
      }
     
      scanf("%lf");
}

Mám tohle, ale s tímhle mě učitel poslal s prominutím do pr.. že prej sem nepochopil zadání a že prej tam nemám algoritmus toho postupného dělení :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.207.–
yaqwsx+9
Posthunter
21. 5. 2012   #5
-
0
-

Už jsem pochopil zadání - cílem je provádět dělení jakoby písemně - tzn. po číslicích. Pracovat se znaky, výsledek ukládat jako znaky, tzn:

char vysledek[100] = {'0', ',', '1', '5', '4', '8', '9','2', ... '5',}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Johnas
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 5. 2012   #6
-
0
-

#5 yaqwsx
Promiň ale pořád to nechápu :/ nemohl bys mi to vystvětlit ještě nějak lightštěji? :) a kámoš říkal že si neví rady s tím algortimem toho dělení...to už po tobě ale asi chci moc že :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.207.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
22. 5. 2012   #7
-
0
-

#6 Johnas
Lidsky? Vždyť to máš v tom zadání řečeno nejlidštěji jak to jde.

Ale když tomu furt nerozumíš tak ti to rozvedu:

"výpočet probíhá stejně, jako bychom počítali ručně"

Rozuměj: vzpomeň si na základní školu, jak jste se učili dělit.

Příklad:

23:8=2,875
 70
  60
   40
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
23. 5. 2012   #8
-
0
-

#1 Johnas

int main()
{
    int podil,delenec = 1;

    for(int delitel = 2; delitel < 101;delitel++)
    {
         for(int j = 0; j < 100;j++)
           {
               podil = delenec/delitel;
               cout<<podil;
               delenec-=podil*delitel;
               if(delenec < delitel) delenec*=10;
               if(j==0) cout<<',';
           }
cout<<endl;
delenec = 1;
    }

    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý