Zobrazení obrázku v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazení obrázku v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comZobrazení obrázku v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

10. 12. 2006   #1
-
0
-

Mám script :
<?php
Header("Content-Type:image/jpeg");
$image_selected = Imagecreatefromjpeg("/data/2838023a778dfaecdc212708f721b788.jpeg");
return $image_created;
?>

ten je na adrese: http://imager.ic.cz/new/aaa.php a má za úkol zobrazit tento obrázek:
http://imager.ic.cz/new/data/2838023a778dfaecdc212708f721b788.jpeg - nevíte v čem může být chyba???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
10. 12. 2006   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ri?o Kaka?0
Stálý člen
10. 12. 2006   #3
-
0
-

a preco to robis takto jednoduch to ide takto:



echo '<img src"data/2838023a778dfaecdc212708f721b788.jpeg">';


a je to

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 12. 2006   #4
-
0
-

Je to složitější - vy výsledku to bude:
<img src="get.php?key............"> a ten get.php vybere na základě toho kodu z db obrázek a zobrazí ho + třeba umístí popis atd..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 12. 2006   #5
-
0
-

takže nikdo neporadí?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
10. 12. 2006   #6
-
0
-

<?php

header("Content-type: image/jpeg");
$image = imagecreatefromjpeg("./data/2838023a778dfaecdc212708f721b788.jpeg");
imagejpeg($image);
imagedestroy($image);
?>


Naštudovaniu GD knižnice sa aj tak nevyhne?!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 12. 2006   #7
-
0
-

Já se právě to GD učím ;) Dříve jsem dělal spíše db aplikace, které nepracovaly s obrázky, ale teď již potřebuji s obrázky pracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jarenko0
Duch
12. 12. 2006   #8
-
0
-

nepodarili by ste mi pls ako mam ppouzit funkciu imagecreatetruecolor() - nejaky skript ... lebo neviem ako ju mam pouzit ...do teraz som pouzival pre vytvorenie obr. funkciu imagecreatefromjpeg() ale obrazok stráca farby ..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
12. 12. 2006   #9
-
0
-

etel: strata farby je spůsobená tím, že truecolor obrázok (napr. načítaný funkciou imagecreatefromjpeg()) modifikujete inou fukciou, ktorá vie pracovať iba 8bit color paletou!!

imagecreatetruecolor() - pracuje tak isto ako imagecreate(), s tím rozdielom, že vracia identifikátor truecolor obrázka.
http://sk.php.net/manual/en/function.imagecreatetruecolor.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Zobrazení obrázku — založil cosh-boy

Zobrazení obrázku — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý