Dobrý den,
studuji strojírenskou školu, ve které máme jeden rok programování v jazyce Pascal. Dostali jsme zadaný domácí úkol ve kterém se mi naskytl problém. Zadání zní :
Vytvoř program podle přiloženého vzoru. Měl by obsahovat následující dílčí kroky
1. Na horní řádek obrazovky bude zaplněn písmeny X (použijte vhodný cyklus).
2. Nabídněte uživateli možnost zadat velikost okna (šířka i výška) v daném rozsahu (2 až 10). Ověřujte správnost zadání - v případě nesprávného údaje bude program ukončen.
3. Opakovaně budou po stisku klávesy zobrazována na obrazovce okna o uživatelem stanovené velikosti (viz krok 2), náhodně určené pozici (v rozsahu daném rozměry obrazovky) a náhodně vybrané barvě (hodnoty od 1 po 7). Vykreslování oken bude ukončeno po stisku klávesy ESC.
Ovšem naskytl se mi problém ve vykreslení obrazce. Po zadaní čísla ve správném intervalu se mi místo vykreslení okna na libovolných místech pohybuje pouze kurzor. A já právě neumím, jak nahradit pohybující se kurzor okny. Dokládám obrázek zdrojového kódu.Na internetu jsem našel pár tipů, které mi bohužel nefungovaly. Kdyby jste byli tak hodní a pomohli mi, budu vám velmi vděčný. Programátor nejsem a vzhledem zaměření oboru ani nebudu, ale není špatné umět něco navíc.
Děkuji