Konkretny problem s CSS layout – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Konkretny problem s CSS layout – CSS – Fórum – Programujte.comKonkretny problem s CSS layout – CSS – Fórum – Programujte.com

 

greppi0
Stálý člen
10. 12. 2006   #1
-
0
-

Na stranke http://greppi.hostuju.cz/euroregion-vdi.sk/ je layout mojej stranky. Ale narazil som na par problemov.
Bunka content_middle ma minimalnu vysku 715px a mala by sa natahovat sama podla obsahu ale sucasne s nou (bunkou content_middle) by sa mala natahovat bunka right_title_repeat a left_part (ale to len v pripade ze bunka content_middle by presiahla tych 715px). A pritom vsetky ostatne bunky budu fixne a pri meneni obsahu content_middle sa nebudu natahovat.
No, a na to aby som to spravil sam musim este vela chlebov jest a CSS studovat :ms_0002:. Cize Vas prosim o pomoc ...
Subor *.css je na sranke http://greppi.hostuju.cz/euroregion-vdi.sk/css_layout.css .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
olgo0
Věrný člen
10. 12. 2006   #2
-
0
-

To greppi: Musim uznat ze si fakt dobi ked sa v tom viznas. mam trochu problem sa v tom zorientovat lebo si vobec nevem predstavit ako to ma vizet. ked hces aby ti tu nekdo poradil (a nepresedel pri tom pol dna) skus to farebne odlisit alebo pridat obrazok jak si to predstavujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
10. 12. 2006   #3
-
0
-

Ak v bunke right_title_repeat nebude ?iadny text (pr?padne m??e tam by? "grafick?" pokra?ovanie bunky right_title_fix - ako background right_part), tak m??te sk?si? prilo?en? k?d. Ale v?etko je to vecou designu str?nky.

xhtml:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css_layout.css" />
<title>CSS Layout</title>
</head>
<body>

<div id="main">
<div id="java_menu">java_menu</div>
<div id="right_corner">right_corner</div>

<div id="left_part">
<div id="content_left"><p>left_part</p><p>xcvxcv xcvxcv xcvxcv xcvxcv xcvxcv xcvxvx gsdgsd sdgsdg sdgsdgs sdgsdg sdgsdg sdgsd</p></div>
<div id="right_part">
<div id="right_title_fix">right_title_fix - jhkjk kjhkjk khj jk jhk kj jkk k kj</div>

<div id="content_top">content_top</div>
<div id="content_middle">
<p>content_middle</p>
<p>Text...</p>
</div>
</div>
</div>

<div id="tail">tail</div>
</div>

</body>
</html>


css_layout.css
body {

background: #ffffff url('./images/background.png') repeat-x top left;
font-family: Verdana, sans-serif;
font-size: 80%;
color: #ffffff;
margin: 0;
padding: 10px 0;
text-align: center;
}

#main {
width: 940px;
margin: 0 auto;
text-align: left;
}

#java_menu {
width: 860px;
height:56px;
float: left;
background: #1182C9 url('./images/bg_java_menu.png') repeat-x top left;
}

#right_corner {
width: 80px;
height: 56px;
float: right;
background: #1182C9 url('./images/right_top_corner.png') no-repeat top left;
}

#left_part {
width: 940px;
float: left;
background: #ff0000 url('./images/left_part.png') no-repeat top left;
}

#right_part {
width: 740px;
float: right;
background-color: #0000ff;
}

#content_left {
width: 200px;
float: left;
}

#content_top {
width: 660px;
height: 28px;
float: left;
background: #1182C9 url('./images/content_top.png') no-repeat top left;
}

#content_middle {
width: 660px;
min-height: 687px;
float: left;
background: #00ff00 url('./images/content_middle.png') repeat-y top left;
}

#right_title_fix {
width: 80px;
height: 500px;
float: right;
background: #ffff00 url('./images/right_title.png') no-repeat top left;
}

#tail {
width: 940px;
height: 20px;
clear: both;
background-color: #1182C9;
}


Funk?n? by to malo by? pod FF2, O9 a IE7.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
greppi0
Stálý člen
15. 12. 2006   #4
-
0
-

[podtrzene]To olgo[/podtrzene] : Prepac, moja chyba, som to mal vazne spravit prehladnejsie (az potom som si uvedomil ze som to napisal dost blbo)

[podtrzene]To OndreJ[/podtrzene] : Dakujem Ti velmi pekne, dost si mi pomohol lebo som bol uz zufali ... Prerobil som web podla tvojej schemy a tu je vysledok http://greppi.hostuju.cz/euroregion_temp/... Ale mam este par problemov t.j. :

1. Ako spravim aby sa mi zafarbila aj cast dole v lavo (ten biely obdlznik) ?
2. Preco mi ten biely obdlznik nezafarbuje na modro, ked som to definoval v casti #centre a aj #left_part ? Tam neplati dedicnost?
3. Neni v CSS layout-e nejaky atribut na odsadenie textu od kraja - nieco take ako je padding, alebo cellpadding - ale tak aby mi to neposuvalo pozadie? (ako vidis na stranke mam ten text uplne pri krajoch, vyzera to dost ale)
4. preco mi nefunguje vertical-align: center (uplne mi to ignoruje)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
15. 12. 2006   #5
-
0
-

1. to je sp?soben? t?m, ?e dobre si nepochopil princ?p roz?ahovanie rodi?ovsk?ho bloku s vnoren?m blokom a po ?prave k?du si left_part osamostatnil.
2. je zbyto?n? potom vytv?ra? left_part, ke? m?? centre do ktor?ho m??e? da? to pozadie.
3. ?no v CSS m??e? pou?i? padding (pz. star?ie verzie IE trochu inak ch?pu okraje, tak sa ti stane to, ?e bloky bud? ma? in? ve?kosti)
4. to tak nejde

K?d ti trochu uprav?m a potom po?lem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

CSS layout — založil olgo

Css layout — založil 1923

Layout v css — založil Marek

Css layout presah textu — založil mav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý