cawte dnes na matematike sme mali počítať nasledujuci priklad .... Koľko metrov štvorcových asfaltu prevalcuje parny valec, ktorého válec má polomer 1,8 metra a dlžku 3,5 metra ak sa valec otočí 50 krát..... viem že to vyzerá ako ľahký príklad ale mne ide o to že spolužiaci a aj učitel (čo som si myslel že je výborný matíkár) to počítali vzorcom 2Pi * r * (r+v) čo je vzorec na výpočet valce ale aj s podstavami a parny valec predsa nevalcuje aj s podstavami a ked som povedal že by sa podstavy mali odpočítať tak po mne začali kričať ako sprostí a začali sa mi vysmievať (ako vždy ked urobim, hoci malú chybu lebo som v matike prvý alebo druhy najlepší v matike). mne tento príklad vyšiel po zaokruhleni 1978,2 m2 a ostatným 2 995,56 m2 .....Kto mal pravdu v tvrdení že sa mali podstaví odrátať & komu vyšiel príklad správne ??
Fórum › Matematika
Povrch parneho valca
Já souhlasím s tvým řešením. Plocha, kterou ten válec zabere je obdélník, jehož jedna strana je rovna výšce válce a druhá obvodu podstavy, tzn:
v*(2*PI*r)
a to celé samozřejmě násobit padesáti.
souhlas.. je to vesmes obdelnik o delce 50 * obvod kruhu a sirce toho valce
pokud by nahodou nechapali, tak nazorna ukazka napriklad s tuzkovou baterii.. ze se bokama nikde nedotyka
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů
Podobná vlákna
Povrch koule — založil Zelenáč
Objem/povrch ihlanu, hranola — založil Frantisek
Vzdálenost dvou bodů na povrchu krychle — založil Bogus
Výpočet objemu a povrchu 4 těles — založil Jan
Dev-C++ výpočet objemu a povrchu kvádru — založil Endter