Java - JComboBox a načítání ze souboru – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java - JComboBox a načítání ze souboru – Java – Fórum – Programujte.comJava - JComboBox a načítání ze souboru – Java – Fórum – Programujte.com

 

pjotr
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, prosím vás o radu a pomoc - jakým způsobem lze do jednotlivých položek comboboxu načítat slova z externího textového souboru? Příklad:... mám formulář a v něm combobox na výběr okresu v ČR. Ale nemůžu psát všechny okresy zvlášť do addItem(" "), to bych se z toho zbláznil... mám je uložené v externím .txt souboru.

Pomohli byste prosím s kódem? Nejsem v javě moc zběhlý.

Mockrát díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.253.–
pjotr
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 pjotr
vyřešeno:

BufferedReader input = new BufferedReader(new FileReader("src/file.TXT"));
  List<String> strings = new ArrayList<String>();
  try {
    String line = null;
    while (( line = input.readLine()) != null){
      strings.add(line);
    }
  }

  catch(FileNotFoundException fnf){
  System.out.println("File NOT found " + fnf.getMessage());
  }
  catch(IOException ioe){
  System.out.println("Problem with error handling " + ioe.getMessage());
  }


  String[] lineArray = strings.toArray(new String[]{});
    
     combobox = new JComboBox(lineArray);

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.253.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Nacitani souboru — založil tester

Nacitani souboru v C — založil latis

C++ nacitaní z CSV souboru — založil thifferx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý