Vysvetlenie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vysvetlenie – C / C++ – Fórum – Programujte.comVysvetlenie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #1
-
0
-

cawte, potebujem help s jednym(dvoma) programom, teda iba vysvetlenie.

navrhnite program v ktorom bude vysledok cinnosti ternarneho operatora  vystupovat ako skutocny parameter funkcie pre vystup/vypis znaku na obrazovku a jeho umiestnenia v asci tabulke

#include <stdio.h>
int main()
{
    int c, d;
    c = getchar();
    putchar(c < (d = getchar()) ? c : d);
    system("pause");
    return 0;
}

alebo

#include <stdio.h>
int main()
{
    int c, d;
    c = getchar();
    d = getchar();
    putchar ( c < d ? c : d);
    system("pause");
    return 0;
}

cele to zadanie nejak nechapem...

a druhy:

navrhnite program aby ste pomocou prikazu vetvenia if zabezpecili ze program vypise z klavesnice znak iba v priprade ak znaj je velkym pismenom abecedy Pouvazujte o takej moznosti modifikacie programu aby prikaz vetvenia if bol sucastou parametrov funkcie printf zabezpecujucej vystupnu operaciu na obrazovku

to podciarknute nechapem

#include <stdio.h>
int main()
{
    int c;
    c = getchar();
    if (c >= 'A' && c <='Z')
    printf("%d\n", c);
   
    system("pause");
    return 0;
}

alebo? 

#include <stdio.h>
int main()
{
  int c;
 
  if((c = getchar()) >= 'A' && c <= 'Z')
        printf("%d\n", c)
   
    system("pause");
    return 0;
}

tento druhy som skusil na tu podciarknutu cast..ale netusim ci to je dobre....v podstate nechapem co odo mna chce...dik za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
Reklama
Reklama
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
27. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 cheki
Pochopil jsem to takhle:

1.ukol:

#include <stdio.h>

int main(void)
{
    char znak = '\0';

    znak = getchar();  //bez osetreni vstupu

printf("Znak '%c' ma cislo v ASCII tabulce -> %d",((znak*1 == znak) ? znak : (int)znak),((znak*0 == znak) ? znak : (int)znak));

    return 0;
}

2.ukol:

#include <stdio.h>

char hodnota(char znak)
{
    if(znak >= 'A' && znak <= 'Z')return znak;
    else return ' ';
}

int main(void)
{
    char znak = '\0';

   znak = getchar();  //bez osetreni vstupu

printf("%c",hodnota(znak));

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
27. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 Cibule
Oprava prvniho :

#include <stdio.h>

int main(void)
{
    char znak = '\0';

    znak = getchar();  //bez osetreni vstupu

printf("Znak '%c' ma cislo v ASCII tabulce -> %d",((znak*1 == znak) ? znak : 0),((znak*0 == znak) ? 0 : znak));

    return 0;
}

aby to bylo nazornejsi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #4
-
0
-

dik...idem to nejak pochopit....inac mohol by si mi este helpnut?? by som sem napisal cca 10 prog, aj zadanie aj prog, mohol by si mi ich skontrolovat?...sa to iba ucim a zajtra skuska a som z toho magor, neviem ci to mam dobre alebo nie:D...snazim sa ich nejak napisat, ale nemam ako skontrolovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
27. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 cheki
klidne

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #6
-
0
-

ok, dik....tak za nejakych 30 min to tu bude....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #7
-
0
-

1.Navrhnite proram pre vypocet priemernej hodnoty dopredu znameho poctu cisiel
zadanych z klavesnice, pocet cisiel tiez musi byt zadany po spusteny programu z
klavesnice, program musi postihovat podstatu zadania.

#include <stdio.h>
void main()
{
     float priemer;
     int pocetCisiel, cislo, suma = 0;
     int i = 0;
     
     printf( "zadajte pocet cisiel: ");
     scanf("%d", &pocetCisiel);
     do
     {
                 printf("zadajte cislo: ");
                 scanf("%d", &cislo);
                 suma += cislo;
                 i++;
     }
     while (i < pocetCisiel);
     
     priemer = (float)suma / pocetCisiel;
     printf("priemer: %.2f\n", priemer);
}

2. Navrhnite program pre vypocet priemernej hodnoty parnych kladnych cisiel z dopredu
znameho celociselneho intervalu, horna a dolna medza musi byt zadana po spusteni
programu z klavesnice, program musi postihovat podstatu zadania. 

#include <stdio.h>
void main()
{
     float priemer;
     int hranicaDolna, hranicaHorna, pocetCisiel, suma = 0;
     int i = 0;
     
     printf("zadajte dolnu hranicu intervalu: ");
     scanf("%d", &hranicaDolna);
     
     printf("zadajte hornu hranicu intervalu: ");
     scanf("%d", &hranicaHorna);
     
     pocetCisiel = hranicaHorna - hranicaDolna + 1;
     
     while (hranicaDolna <= hranicaHorna)
     {
           suma += hranicaDolna;
           hranicaDolna++
     }
     priemer = (float)suma / pocetCisiel;
     printf("prieer: %.2f \n", priemer);
}
      
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #8
-
0
-

3 Navrhnite program umoznujuci definiciu typu niekolkych celociselnych necelociselnych a znakovych premennych a ich zadanie naslednym priradenim s moznostou ich pouzitia vo vypise na obrazovku formatovou konverziou %d na prenesenie celocislenej desiatkovej hodnoty s fixovanou poziciou, vypis cisla na obrazovku formatovou konverziou %f na prenesenie necelociselnej desiatkovej hodnoty s  fixovanou poziciou, vypis znaku formatovou konverziou %c na prenesenie znaku prip ich vypis v hexadecimalnm tvare pomocou konverzie %XH. 

#include <_stdio.h>
main ()
{
	char c = 'A';
	int den, mesiac, mnozstvo;
	float cena;
	printf("znak '%c' ma ASCII kod %d (%XH)\n", c, c, c);
	printf("Znak '%c' ma ASCII kod %d (%XH)\n", '*', '*', '*');
	den = 7; mesiac = 11;
	printf("Je presne %2d:%2d\n", den, mesiac);
	den = 23, mesiac = 3;
	printf("Je presne %2d:%2d\n", den, mesiac);
	mnozstvo = 7;
	cena = 2.30;
	printf("Za tovar sme celkom minuli: %6.2f eur\n", mnozstvo * cena);
}

4.Navrhnite program, zadajte v nom niekolko celociselnych hodnot, ktore vyuzijete v prikazoch s terarnym operatorom, pokuste sa aj o zlozitejsie struktury s ternarnym operatorom, pripadne o jeho vzajomne vnorenie alebo o jeho priame pouzitie vo vstup, vystup nych operaciach. Vysledok cinnosti ternarneho operatora zakazdym overte vypisom na obrazovku. Program skuste modifikovat zadanim necelociselnych hodnot a ich pouzitim v ternarnom operatore s cielom overenia a ilustracie vplyvu presnosti/zobrazenia necelociselnych hodnot na pracu ternarneho operatore. 

#include <stdio.h>
main ()
{
	int i, k, j = 2, l, m;
	i = (j == 2) ? 1 : 3;
	printf("\n i = %d", i);
	k = (i > j) ? i : j;
	printf("\n k = %d", k);
	l = (((j == 2) ? 1 : 3) < (( i > j) ? i : j)) ? 10 : 20;
	printf("\n l = %d", l);
	printf("\n m = %d", (l > k) ? i : k);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #9
-
0
-

5,navrhnite program ktory pomocou prikazu nekonecneho cyklu while a vnoreneho/ych prikazu/ov vetvenia if zabezpeci opakovane zadavanie znakov z klavesnice a vypisovanie iba tzv viditelnych znakov na obrazvku, tzn neviditelne znaky pod znakom medzery v ASCII tabulke sa program nebude pokusat vypisovat. Ukonecnie cyklu bude zabezpecene podmienkou nacitania resp vypisania znaku male pismeno z s naslednym vyuzitim prikazu break. 

#include <stdio.h>
main ()
{
	int c;
	while (1) {
		if ((c = getchar ()) < ' ')
			continue;
		if (c == 'z')
			break;
		putchar(c);
	}
	printf("\n Koniec programu! \n");
}

6.. Navrhnite program vyuzitim prikazu vetvenia/prepinaca swith zabezpecujuci vypis nejakeho cisla v zavislosti od nacitania znaku z klavesnice.

#include <stdio.h>
main ()
{
	switch (getchar()) {
	case 'a' :
	case 'b' :
	case 'c' :
		putchar ('1');
		break;
	case 'd' :
		printf("2");
		break;
	default :
		putchar ('3');
		breakl
	}
	getchar();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #10
-
0
-

7. navrhnite jednoduchy program v ktorom zabezpecite priradenie vacsej adresy premennej pointra.

#include <stdio.h>
main ()
{
	int i, j, *p_i;
	scanf("%d %d", &i, &j);
	p_i = (i > j) ? &i : &j;
	printf("Vacsia adresa je %d \n", *p_i);
}

8. . Navrhnite program v ktorom zabezpecite vymenu hodnot na dvoch roznych adresach pomocou pointrov, vymenu zabezpecte pomocou volanej funkcie pouzite pointra ako parameter funkcie zabezpecte kontrlony vypis hodnot premennych.

#include <stdio.h>
void vymen(int *p_x, int *p_y)
{
	int pom;
	pom = *p_x;
	*p_x = *p_y;
	*p_y = pom;
}
main()
{
	int i, j;
	printf("Zadaj dve celociselne hodnoty: ");
	scanf("%d%d", &i, &j);
	printf("\n Hodnoty pred vymenou: i = %d, j = %d", i, j);
	vymen(&i, &j);
	printf("\n Hodnoty po vymene: i = %d, j = %d", i, j);
}

9. Navrhnite program ktory pomocou volania funckie bez navratovej hodnoty  zabezpeci vystup na obrazovku celocislenje hodnoty zadanej v hlavnom programe main()

#include <stdio.h>
void tlacint(int i)
{
	printf("%d", i);
}
main()
{
	int j = 2;
	tlacint(7);
	putchar('\n');
	tlacint(j);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #11
-
0
-

10.

Navrhnite program ktory pomocou volania funkcie bez navratovej hodnoty zabezpeci vykonanie jednoduchej aritmetickej operacie a vystup na obrazovku vyslednej celociselnej hodnoty bude zabezpeceny volanim tejto funkcie v prikaze vystupnej operacie hlavneho programu main() 

#include <stdio.h>
int suma(void)
{
	int a, b;
	scanf("%d %d", &a, &b);
	return (a + b);
}
main()
{
	printf("Zadaj dve celociselne hodnoty: ");
	printf("Suma tychto dvoch zadanych cisel = %d \n", suma())l
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #12
-
0
-

1. Urobte text súbor ZNAKY.TXT s náhodne usporiadanými znakmi, čítanie tohto súboru pomocou do-while ukončite prečítaním znaku ´q´(Quit) a zároveň ukončite program, urobte výpis podľa znakov:
pre: 0-9 „číslo“
a-z „malé písmeno“
A-Z „veľké písmeno“
iné „iný znak“

netusim 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
27. 5. 2012   #13
-
0
-

bohuzial to nieje este vsetko, este zopar mam, ale tie zatial netusim, zatial sa nad nimi trapim tak ak ma nieco napadne ako by to mohlo byt tak potom napisem...

dufam ze tam nemam vela chyb...fakt s tym len zacinam tak asi tam chyby budu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
miro
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
28. 5. 2012   #14
-
0
-

#7 cheki
nikde nekontrolujes ci je zadane cislo naozaj parne

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.186.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
28. 5. 2012   #15
-
0
-

v tom druhom priklade??

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
28. 5. 2012   #16
-
0
-

#15 cheki
jj v tom druhem priklade nepracujes jenom s se sudymi kladnymi

a tady je k tomu ukolu se souborem ZNAKY.TXT

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <stdlib.h>

using namespace std;
const unsigned int MAXZNAKU = 20;

int main(void)
{
    const char * soubor = "Znaky.txt";
    ofstream inFile(soubor);
    fstream outFile;
    char znak = '\0';
    int pocet = 0;


/* VYTVORENI SOUBORU S NAHODNYMI ZNAKAMI */
if(!inFile.is_open()) std::cout<<"Soubor: "<<soubor<<" se nepodarilo otevrit"<<std::endl;
else
while(inFile.good())
{
    znak =rand() % 126;
    inFile.put(znak);
    if(pocet >= MAXZNAKU)
    {
    inFile.put('q');
    break;
    }
     pocet++;
}

    inFile.close();

/* OTEVRENI SOUBORU PRO CTENI ZNAKU */
    outFile.open(soubor);
 if(!outFile.is_open()) cout<<"Soubor: "<<soubor<<" se nepodarilo otevrit"<<endl;
 else
     do
        {
            if(outFile.good()) outFile.get(znak);
            else break;

            if(znak <= '9' && znak >= '0') cout<<"cislo ";
            else if(znak >= 'A' && znak <= 'Z') cout<<"velkePismeno ";
            else if (znak >= 'a' && znak <= 'z') cout<<"malePismeno ";
            else cout<<"jinyZnak ";

        }while(znak != 'q');

    outFile.close();
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
28. 5. 2012   #17
-
0
-

cibule

dik, skusim to dnes napisat tam, ale popravde to moc nechapem, teda skor vobec, to by mi asi ani neveril ze som vyprodukoval, az tak sme to zatial na skole nebrali

inac s akymi knihami ste zacinali pri C, ja mam zatial len pavol herout, ucebnice jazyka c

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
28. 5. 2012   #18
-
0
-

#17 cheki
Aha ono je to v c++ :-) ten program s tým souborem, když tak to prepisu ale ted ne ted se učím na zkoušku, jinak C od pavla herouta je dobra knižka, ale ja osobne jsem učil z knižky "Nauč se sam C" od Herberta Shilda mrte dobra knižka ma kolem 600 stran, ale ji asi už neseženeš, možná v knihovně, každopádně i herout stačí no

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
28. 5. 2012   #19
-
0
-

no ten herout je dobry, ale aj tak vela veci z nej nechapem:D, no hej som ju uz hladal a uz sa netlaci, skoda:(

ok nechaj tak, ja za hodku idem na skusku, este dopisem tahaky:D..

inac ovladam php, sql, html, chcem sa naucit aj nejaky prog.jazyk, C som nuteny koli skole, ale to je z nej aj tak zbytocne...ked uz zacinam s tym C koli skuske tak rozmyslam ze by som v nom aj pokracoval...ale nejak nevidim v nom uplatnenie, je mi jasne ze vela evci sa v nom robi, ale popri jave, c++, c# mi pride uz stary nie?..nebolo by lepsie istt hned na javu??...aj ked su to "podobne" jazyky, si myslim

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
28. 5. 2012   #20
-
0
-

#19 cheki
No ja nvm, ja umim C protože jsem se to musel učit kvuli škole,ale zas diki tomu jsem lehce zvadl c++,myslím že když umíš C tak máš lehčí přechod na vyší jazyk, aníž by ses musel učit vše od začatku, ale nvm umím jen C a C++  a pravě ted se chci učit javu a C#, tak uvidím jestli se to vyplatilo učit :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cheki
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
28. 5. 2012   #21
-
0
-

#20 Cibule
a ake programy si uz robil v c,c++...kazdopadne asi pojdem najprv na to c...a dufam ze som to dnes dal..aj ked neviem no:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 259 hostů

Podobná vlákna

Vysvetlenie kodu — založil marek17

Vysvetlenie pls — založil lukino

Vysvetlenie .NET — založil me.name

Event Delegate - vysvetlenie — založil yterbium

Jazyk C -Vysvetlenie, pomoc — založil prometheus7

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý