Kresleni objektu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kresleni objektu – Java – Fórum – Programujte.comKresleni objektu – Java – Fórum – Programujte.com

 

javaman
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravim stojim pred problemem resit aplikaci, ve ktere pujde "kreslit" diagramy. Pujde vkladat na kreslici platno objekty (obrazky nebo ikony), ktere pujdou nasledne propojovat. 

Do dnesniho dnes jsem resil vesmes aplikace kancelarske. Vubec nevim jak na to. Zda vkladat nejaky objekty jako ImageIcon. Vkladanym (kreslenym) objektum musi jit menit parametry a vlastnosti. Takze i cara musi byt objekt aby ji slo nastavit dane parametry (barva, styl, pozice, apod.).

Budu vam vdecny za kazde nakopnuti spravnym smerem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 5. 2012   #2
-
0
-

To jde poměrně snadno. Nejlépe asi přes rozhraní, které bude jednotné pro všechny vykreslované objekty (mírná ukázka zde). Vytvoříš si sadu tříd, která bude zastupovat tebou požadované kreslené objekty (čára, kolečko ...), které budou implementovat toto rozhraní po svém. Následně v paint zavoláš pro všechny objekty vykreslovací funkci toho rozhraní.

No a následovat budou rozhraní pro manipulaci s objekty, pro nastavování parametrů .....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
javaman
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 5. 2012   #3
-
0
-

Dekuji za nakopnuti. Nakonec sem to udelal pomoci abstract class. Docetl jsem se pri googlovani interface, ze je to lepsi. Opticky se tvari stejne a vyslovene definici sem nehledal.

Ted teda kreslim do panelu kliknutim ctverec, kriznici apod. 

Jak se resi nebo spise jake je nejvhodnejsi reseni  shromazdovani vsech trid. Tzn mam ted napriklad tridu ctverec, kruznice, elipsa, ktere dedi z abstraktni tridy AbsClassIcon vlastnosti. Jake je nejvhodnejsi pole, do ktereho muzu ukladat typ symbolu, souradnice a velikost? Pouziva se v tomto pripade nejaka struktura nebo pole class (trid)?

Nechci se vydat smerem, ktery by se mohl za par radek kodu ukazat nesmyslny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 5. 2012   #4
-
0
-

To záleží ... víš kolik bude maximálně prvků? Nebo jich bude dokonce konstantní počet? Nebo budeš chtít houfně mazat i přidávat? Na každé se hodí něco jiného. V tvém případě to bude asi i s mazáním, tak asi nějaký typ List(u) (seznamu).

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.217.–
javaman
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 5. 2012   #5
-
0
-

Dekuju za tvuj cas a rady. Vyuzil jsem List<T> kde T je typ abstraktni tridy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Kreslení — založil Novacek

Kreslení v C++ — založil Sunmay

QT a plynulost kreslení — založil Seph

Kreslení ve win98 — založil LJ1024

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý