Slibuji finanční odměnu (banální úkol v c++) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Slibuji finanční odměnu (banální úkol v c++) – C / C++ – Fórum – Programujte.comSlibuji finanční odměnu (banální úkol v c++) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
ceckar0
Duch
28. 5. 2012   #1
-
0
-

Hezký den,
přesněji se jedná o níže uvedené zadání úkolu, potřebné vypracovat v dev-c++. Finanční odměna dohodou, prostřednictvím bank. účtu. Pro "zajetého céčkaře" to bude zřejmě otázka několika minut. Předem děkuji každému za pomoc a rád se odměním, bohužel, nevím si s tím rady.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Téma: výčetka platidel

Pokladník, který vyplácí větší množství částek v hotovosti, musí  mít k dispozici
dostatek platidel příslušných hodnot, aby mohl jednotlivé částky beze zbytku vyplatit.
Program pro výčetku platidel tedy musí ze zadaných peněžních částek k platbě zjistit, jaká
platidla je pro každou částku nutno mít v pokladně. 
- hodnoty jednotlivých platidel by mělo být možno jednoduchým způsobem změnit (tzn.
definovat v nějaké struktuře, např. v poli na začátku programu) – max. 20 platidel. 
- jednotlivé částky budou zadány ve vstupním souboru tak, že na každé řádce bude jedna
hodnota. Celkový počet částek nebude explicitně zadán, konec načítání je nutno ošetřit 
- výsledkem výpočtu bude dvojrozměrné pole o 2 řádcích a n sloupcích (n je počet
platných platidel): v prvním řádku budou uvedeny jednotlivé hodnoty platidel, ve druhém
jejich počet.

2000 900 500 350 120 40 15
25 13 32 67 83 182 321
(zde jsem si vymyslel 900korunu, 350korunu atd...)

- toto pole převeďte srozumitelným způsobem jednak do výstupního souboru, jednak na
obrazovku

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
Cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
29. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 ceckar
Neco jsem stvoril,par veci nvm, zadavani cesty do vystupniho souboru a cestu do vstupniho souboru  pres konzoli nebo primo v kodu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
ceckar0
Duch
29. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 Cibule
Neni specifikovano, takze na tom zrejme nezalezi. Ale klasicky pres fopen ne? Kazdopadne diky za tvou snahu, napis, kam mi to muzes hodit a dohodneme se dal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
cibule0
Návštěvník
29. 5. 2012   #4
-
0
-

#3 ceckar

Tak už jsem to udelal, a ty potrbujes exac nebo cely zdrojovy kod?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
ceckar0
Duch
30. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 cibule
Potrebuji cely cpp soubor, takze jak rikas, v nem obsazeny cely zdrojak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
cibule0
Návštěvník
30. 5. 2012   #6
-
0
-

Ok tak ja ti poslu ten exac at si to vyzkoušíš, jestli si to tak nejak predstavujes a vubec jestli to tak ma byt,chces to poslat na email nebo to nekam uploadnut?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.244.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 5. 2012   #7
-
0
-

#6 cibule
nespechej tak na nej... v tom fofru ti pak zapomene poslat prachy (kdyz mu posles zdrojak moc brzo)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ceckar0
Duch
30. 5. 2012   #8
-
0
-

#6 cibule
Hod to treba na sendspace, podivam se na to a nasledne se dohodneme. Pri te prilezitosti mi sem dej nejaky kontakt, nejlepe email. Tam se dohodnem dale. PS: KIIV, chapu ze na internetu to takto chodi, tak mas obavy, nicmene ja takovy nejsem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
cibule0
Návštěvník
30. 5. 2012   #9
-
0
-

#8 ceckar
spellhower@centrum.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cibule0
Návštěvník
30. 5. 2012   #10
-
0
-

#8 ceckar
http://www.sendspace.com/file/y0dz6v

Tady je ten link tak skus

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
31. 5. 2012   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
ceckar0
Duch
31. 5. 2012   #12
-
0
-

#11 cibule
Mrknu na to a hned jak budu moct, ozvu se ti na mail.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
ceckar0
Duch
31. 5. 2012   #13
-
0
-

Je tam ciste exe soubor, potrebuji cpp, abych to otevrel v dev-c++, soubor primo se zdrojakem, je to mozne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 5. 2012   #14
-
0
-

#13 ceckar


poslal ti exe soubor abys to vyzkoušel, jestli to funguje tak, jak má. Pokud ti pošle zdroják, tak pochybuju, že by dostal své peníze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1199:4d:4a3...–
All you need is vision and time.
cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
31. 5. 2012   #15
-
0
-

#13 ceckar
No ja jsem chtel aby sis skusil ten exac spustil, vyzkousel ho jeslti si to takhle predstavujes ten program,popřípadě připominky, pak bych ti poslal ten cely zdrojak

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
ceckar0
Duch
31. 5. 2012   #16
-
0
-

V tom pripade by teda tvuj exe soubor mel vypocitat jaka budou platidla vhodna pro castku, kterou zadam (napr. zadam 1000, program mi vypise je treba 500 a 500 - zalezi jake platidla se vytvori). Tebou mi poslany program po me zada, abych zadal platidla, tedy presny opak. A ikdyz to zakoncim, pozada me to, abych zadal cestu k souboru s jednotlivymi castkami. Mam v tom tedy trochu zmatek, nejvhodnejsi by byl asi ten zdrojak.

Mam neco od kamarada pro inspiraci, avsak nemel bych mit to same nebo alespon s jinymi platidly. 

main(){
       FILE*fp;
       char line[80];
       int number, numbertmp, i;
       int vysledek[2][11];
       int castka[]={5000,2000,1000,500,200,100,50,20,5,2,1};
       int pocet[11];

       for(i=0;i<=10;i++){pocet[i]=0;}

       fp = fopen("input.txt","r");

       printf("Zadane cisla:\n");
       while(fgets(line,80,fp) != NULL){
               sscanf(line,"%d",&numbertmp);
               printf("%d\n", numbertmp);
               number += numbertmp;
       }

       fclose(fp);

       printf("Po secteni:\n%d\n",number);

       printf("Hodnoty:\n");
       for(i=0;i<=10;i++){ printf("%d\n",castka[i]); }

       for(i=0;i<=10;i++){ /* "hlavne" for */
               if((number % castka[i]) != castka[i]){
                       pocet[i] = (number - (number % castka[i])) / castka[i];
                       printf("Castka: %d; Number: %d; Pocet: %d;\n",castka[i],number,pocet[i]);
                       number -= pocet[i]*castka[i];
               }
       }
       printf("Na konci mi zustalo: %d\n",number);

       for(i=0;i<=10;i++) vysledek[0][i] = castka[i];
       for(i=0;i<=10;i++) vysledek[1][i] = pocet[i];

       printf("Vypis hodnot a pocet kusu:\n\n");
       printf("HODNOTA\t\tPOCET KS\n");
       for(i=0;i<=10;i++){ printf("%7d\t\t%8d\n",vysledek[0][i],vysledek[1][i]); }


       fp = fopen("output.txt","w");
       fprintf(fp,"HODNOTA\t\tPOCET KS\n");
       for(i=0;i<=10;i++){ fprintf(fp,"%7d\t\t%8d\n",vysledek[0][i],vysledek[1][i]); }
       fclose(fp)
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
31. 5. 2012   #17
-
0
-

#16 ceckar
No ja bych rek ze principialne to mame skoro stejne, kodove to ma tvuj kamos o hodne horší zhlediska vlastnosti za behu programu,plus neosetruje vyjimky jako když soubor se nepodari otevrit(btw tvojemu kamosovi to bude fungovat spatne protože nevynuloval promenou number)

Tvuj kamos ma platidla ulozena v poli castky na pevno v kodu, v mem programu si to zadavas za behu programu hned, na zacatku, takže ty si tam zadas tohle -> {5000,2000,1000,500,200,100,50,20,5,2,1}; pote si zadaš cestu k souboru kde jsou uložene častky ktere se potřebujou vyplatit a ty se potom zpracuji a to už je potom na vystupě

,dale on nacte vsechny castky ze souboru a secte je, muj program nacte jednu castku ze souboru a tu zpracuje a pote dalsi,  osobne si myslim ze je to lepsi po jednom nacitat než soušet všech častek v souboru, co když je tam 523 a 127 když to sečte je to 650 takže k tomu nepotřebuješ koruny ale co kdyby potřeboval vyplatit 523 a 127, na to už potřebuješ koruny.

Nvm jestli si pochopil spravne zadani ale v zadani je:

1. "hodnoty jednotlivých platidel by mělo být možno jednoduchým způsobem změnit (tzn.
definovat v nějaké struktuře, např. v poli na začátku programu) – max. 20 platidel"

=> to měniš hned na zacatku v mem programu

2."jednotlivé částky budou zadány ve vstupním souboru tak, že na každé řádce bude jedna
hodnota. Celkový počet částek nebude explicitně zadán, konec načítání je nutno ošetřit"

=> cestu k souboru zadavas hned potom co zadavas ty platidla

3."výsledkem výpočtu bude dvojrozměrné pole o 2 řádcích a n sloupcích (n je počet
platných platidel): v prvním řádku budou uvedeny jednotlivé hodnoty platidel, ve druhém
jejich počet.toto pole převeďte srozumitelným způsobem jednak do výstupního souboru, jednak na
obrazovku"

=> což se provede po zpracovani a souboru a pote co si zadas v mem programu nazev souboru pro vystup

BTW v nadpise v prispevku mas v c++ tak jsem to tak delal, tvuj kamos to delal C, je to jedno nebo to musi byt ciste v C? ale v dev-c++ je to zkompilovane

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
ceckar0
Duch
31. 5. 2012   #18
-
0
-

#17 cibule
Dobra, mas ode me email.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý