Selection sort – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Selection sort – .NET – Fórum – Programujte.comSelection sort – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
antybart0
Návštěvník
28. 5. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, našel jsem tenhle algoritmus  

public static void selectionSort(int[] list) {
  int a, b;
  for (int i = 0; i < (list.Length - 1); i++) {
    b = list.Length - 1;
    
    for (int j = i; j < (list.Length - 1); j++)
      if (list[b] > list[j])
       b = j;
 
    a = list[b];
    list[b] = list[i];
    list[i] = a;
  }
}

a chtěl bych se zeptat jak by se dali inteligentě pojmenovat proměné. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Reklama
Reklama
Řešení
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
28. 5. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 antybart
Polovina těch proměnných se špatně přejmenovává, když i a j jsou interační proměnné (které se standardně pojmenovávají právě jako i a j). a by se dalo přejmenovat natmp, protože funguje jenom jenom dočasná, pomocná proměnná. A proměnnou b bychom mohli přejmenovat na min, protože se do ní ukládá nalezené minimum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
antybart0
Návštěvník
28. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 Chrasty
díky, už chápu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý