Vložení souboru z kořenového adresáře – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vložení souboru z kořenového adresáře – PHP – Fórum – Programujte.comVložení souboru z kořenového adresáře – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
artorie
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
28. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, mám problém.
v kořenovém adresáři mám soubor jadro.php a složku admin.
Ve složce admin mám soubor admin.php, a do něj potřebuji vložit soubor
jadro.php, a chci to udělat pomocí příkazu require, jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.97.–
Reklama
Reklama
stif+1
Stálý člen
28. 5. 2012   #2
-
0
-

include, require
Príkazy include a require se používají pro vložení zdrojového souboru php na urcité
místo v jiném souboru. Vložený soubor se ve výsledku chová tak, jako by byl na daném
míste odjakživa. To znamená, že pokud je v nem kód jazyka PHP, normálne se
provede. Require se chová úplne stejne jako include; rozdíl je pouze v tom, co se stane,
když požadovaný soubor k zaclenení chybí. Include vyprodukuje varování, require
fatální chybu. Umístení include a require souboru vuci souboru, do nejž se bude
vkládat muže být být dáno bud relativní cestou, nebo pomocí konfiguracní promenné
include_path pri instalaci PHP. Zaclenené soubory se chovají skutecne "jako by tam
byly odjakživa", takže jestliže je napríklad v zaclenovaném souboru definována
funkce, skript, do nehož se zaclenuje muže tuto funkci využít.

přiklad:

<TABLE height="100%" width="100%" border="1">
<TR>
<TD width=20% valign="top">
<?require "21_left.php"?>
</TD>
<TD width=60% valign="top">
<?include "21_middle.php"?>
</TD>
<TD width=20% valign="top">
<?include "21_right.php"?>
</TD>
</TR>
</TABLE>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.29.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
28. 5. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

#1 artorie
Použij relativní cestu:

<?php
include('../jadro.php');
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 5. 2012   #4
-
0
-

Pokud si na localhostu a projekt máš v nějaké podsložce, dej si pozor na konstrukce typu /. Naopak na ostrém serveru bych spíše doporučoval konstrukci typu 

<?php
include '/jadro.php';
include './jadro.php';
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý