Problem se switchem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem se switchem – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem se switchem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Atheo+4
Stálý člen
30. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravim chtel bych si udelat takovou kravinku... a chtel bych na to pouzit prikaz switch jelikoz bych chtel abych do programu psal "prikazy" jako slova... ale case mi bere vzdy jen jeden znak a nebo slovo zacinajici na ten znak v case poradili by ste mi prosim tak aby mi bral cele slova?:) (nesmejte se mi jsem noob:P   predstavoval jsem si to nejak takto

case 'smula': 
prikaz;

predem dekuju:)


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <string.h>

#define ZNAKY 0


int main(int argc, char ** argv)
{
    system("color a");
   
   
    char prikaz[ZNAKY];
   
   
    for (;;) {
    printf("\nzadej prikaz: ");
    scanf("%s", &prikaz);
 
    switch (prikaz[ZNAKY]) {
  case 'smula':
   printf("PPPPPPP");
    break;
  case 'o':
    printf("OOOO");
    break;
 
  default:
    printf("\nneznam");
    break;
}
  
   


}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Reklama
Reklama
cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
30. 5. 2012   #2
-
0
-

#1 Atheo
No to asi nepujde...musis pres funkci strcmp(),a pouzit if/else neco ve smyslu


if(!strcmp("smula",znaky)) printf("edf");
else if(!strcmp("ahoj",znaky)) printf("adsffA");
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Atheo+4
Stálý člen
30. 5. 2012   #3
-
0
-

Super! napsal jsem to takto a skvele to funguje :) dekuju

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <string.h>


#define ZNAKY 0




int main(int argc, char ** argv)
{
    system("color a");
    
    
    char prikaz[ZNAKY];
    
    
    for (;;) {
    printf("\nzadej prikaz: ");
    scanf("%s", &prikaz);
  
 if(!strcmp("smula",prikaz))
 { printf("edf");
}

else if
     (!strcmp("ahoj",prikaz))
     { printf("adsffA");
     }
}
}

apsal jsem to takto:

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Doomista+1
Stálý člen
31. 5. 2012   #4
-
0
-

nebo pokud má čisté c proměnou string využij tu, ta bude fungovat rovnou bez jakékoli pomocné funkce

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 Doomista
nemá

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:1199:4d:4a3...–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 246 hostů

Podobná vlákna

Problém s TP — založil kodooo

Problem... — založil

Problém — založil Jano

Problem s VS C# — založil Mrakoplas

Problém s VC++ — založil beb

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý