Zdravím všechny profíky...
Jsem zatim lama a v zacatku uceni,ale chtel bych si udelat takovej projekt na evidenci znamek a prosim o pomoc.
Mozna vytvorit tuto prosbu bude trvat dele, nez jeji reseni,ale co uz.
Toto je muj jednoduchy projekt:
1. nevim, jak vyvolat proces otevreni cesty k souboru, tusim ze pres komponentu "OpenPictureDialog" , ale co mam napsat do procedury vlastnosti "OnClick" tlacitka "Vybrat" ??? ... proste uplna lama
2. chtel bych vsechny texty z editů (cesta k obrazku,data1, ..... a pod.) vlozit pres tlacitko "Uložit" do prislusnych poli v tabulce. Zrejme musim definovat promenne pro kazdy "Edit" ,ale opet nevim,jak zapsat proceduru vlastnosti "OnClick" tlacitka "Uložit"
3. jak udelat, aby kdyz dvakrat kliknu na radek v tabulce se mi zpet vypsaly ty informace nahoru do editů. To proto, ze planuju pozdeji vytvorit formular,ktery bych tiskl. Tech informaci, ktere se budou vkladat bude ve finale mnohem vic, tohle je jen zjednoduseny priklad.
Je mi jasny,ze zrejme namitnete, kdyz nic neumis, tak se do toho ne...r, ale jsem samouk ve vetsine veci co delam, treba programovani stranek a podobne a tam uz mam vysledky. Ucim se rychle a hlavne nejlip z uz hotovych prikladu, ktery se snazim pochopit a zjistit co jak funguje proc a k cemu. Literaturu ctu samozrejme taky.
Pro jistotu jeste uvedu zdrojak:
=======================================================================================
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, ExtCtrls, DB, DBTables, Grids, DBGrids, StdCtrls, jpeg;
type
TForm1 = class(TForm)
BtUlozit: TButton;
EData1: TEdit;
EData3: TEdit;
EData2: TEdit;
LData1: TLabel;
LData2: TLabel;
LData3: TLabel;
ECestaKObrazku: TEdit;
LCesta: TLabel;
DataSource1: TDataSource;
DBGrid1: TDBGrid;
TTabulka: TTable;
IObrazek: TImage;
BtVybrat: TButton;
procedure BtVybratClick(Sender: TObject);
procedure BtUlozitClick(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
{$R *.dfm}
procedure TForm1.BtVybratClick(Sender: TObject);
begin
end;
procedure TForm1.BtUlozitClick(Sender: TObject);
begin
end;
end.
=====================================================================================
pokud by se nasel nekdo, komu by nevadilo tyto procedury vepsat primo do zdrojaku,(opet bych se neco naucil z jiz hotove veci,kterou bych potom prevadel na skutecnou slozitejsi aplikaci), tak zabalim a nekam uploudnu celej projekt,ale jsem realista a budu moc rad za kazdou radu.
predem diky, mejte se, ...
OMLOUVÁM SE ZA TU DIAKRITIKU ...., už se mi to nechce přepisovat.