Je možné přidat do metody jinou metodu? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Je možné přidat do metody jinou metodu? – Java – Fórum – Programujte.comJe možné přidat do metody jinou metodu? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
tečka0
Návštěvník
1. 6. 2012   #1
-
0
-

ahoj

chtěl bych se zeptat. mám takový problém, že chci použít nějakou podmínku v metodě typu void, abych mohl použít i jiné příkazy. proto se ptám jestli můžu uzavřít do bloku metodu boolean do voidu.

díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 6. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Zkus ukázat tvůj problém na příkladu ... možná nejsem dneska ve formě, ale nějak jsem ten tvůj dotaz nepobral :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
tečka0
Návštěvník
1. 6. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
ptám se jestli můžu dělat tohle:

public void metoda (int promenna) {
 System.in.read (promenna);
 public boolean metoda_kvuli_podmince () {
if (podminka) {
příkaz
} //konec podmínky
} //konec booleanu

} //konec celé metody

nebo jestli tu metodu boolean nemůžu dát dovnitř.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 6. 2012   #4
-
0
-

Nemůžeš .... a proč by si to vůbec chtěl dělat?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
tečka0
Návštěvník
1. 6. 2012   #5
-
0
-

#4 liborb
snažím se naprogramovat v Javě kód, který má rozpohybovat diskusní fórum a za pomocí JSP to dát na net.
Zrovna jsem naprogramoval databázi registrací bez použití databáze, což je docela výkon hned vytvořím obrázek a ukážu vám kód  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
tečka0
Návštěvník
1. 6. 2012   #6
-
0
-

#5 tečka
a tu metodu jsem chtěl takhle:

public void nahraj_diskusi (int diskuse = /*HTML kód*/) {
 System.out.println (diskuse);
public boolean vytvor_novou_diskusi () {
if (Jmeno > 0, Text > 0) //mám již nějaké proměnné takže ty názvy v podmínce jsou proměnné
//vytvoří se nový objekt, diskuse
}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 6. 2012   #7
-
0
-

Pořád nechápu o co se snažíš. Nebo jinak ... v čem by to podle tebe bylo lepší než mít 2 funkce a jednu z druhé zavolat? A jen tak mimochodem objekt může být návratová hodnota funkce.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
tečka0
Návštěvník
2. 6. 2012   #8
-
0
-

#7 liborb
protože ta metoda pak bude vykonávat více věcí za sebou a není to komplikované

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Řešení
sleepy0
Stálý člen
2. 6. 2012   #9
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#8 tečka
Ja nerozumiem o co tu vlastne ide. Jednoducho vytvorim dve metody nasledovne: 

// Kod
// Kod
/*
 * Obrovska
 * strudla
 * kodu
 */
public void nahrajDiskusiu(int diskusia){
	System.out.println(diskusia);
	boolean b = vytvorNovuDiskusiu(/*tu musia prist tie iste premmenne*/);
}

public boolean vytvorNovuDiskusiu(/* sem umiestnis premenne ktore su treba */){
	if(exisujeUzivatel(meno)&&vyhovujuciText(text)/*nevedel som co myslis tym meno>0 a text>0 pocet znakov, nejake id alebo co?*/){
		vytvorObjektDiskusie(/*a zase zrejme nejake premenne*/)
	}
}
/*
 * a zasa strudla kodu
 */
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.195.–
tečka0
Návštěvník
2. 6. 2012   #10
-
0
-

#9 sleepy
to Text je proměná typu int a má hodnotu proměnné text typu String. ten Text je tam o toho, aby zjistil, jestli uživatel něco napsal a potom se to může odeslat.

jinak díky za příklad. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Přidat šum — založil Petroff

Přidat mezeru — založil Apik

Přidat podmínku, pomoc — založil Kvetos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý